|

U Beogradu sastanak Vučića i Grenella: Šta će Trumpov izaslanik poručiti lideru Srbije?

U Beogradu sastanak Vučića i Grenella: Šta će Trumpov izaslanik poručiti lideru Srbije?
2
D. Be.
24.1.2020. u 07:37
21
komentara
2

dijeljenja
U Beogradu sastanak Vučića i Grenella: Šta će Trumpov izaslanik poručiti lideru Srbije? Kurti (lijevo) sa Grenellom (desno)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se sastati s Richardom Grenellom, specijalnim izaslanikom američkog predsjednika Donalda Trumpa za dijalog Beograda i Prištine.
Grenell u Beograd dolazi direktno iz Prištine, a uoči današnjeg sastanka izjavio je da Kosovo mora ukinuti takse na robu iz Srbije, dok će od Beograda tražiti da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.Prištinski analitičari tvrde da je dolazak Grenella u ovom trenutku jasna poruka da je Amerika zainteresovana za što hitnije formiranje vlade Kosova radi nastavka dijaloga sa Srbijom.

Izaslanik američkog predsednika Richard Grenell u četvrtak je u Prištini više puta ponovio da je njegova misija isključivo ekonomskog karaktera, a zanimao se i za odnos Samoopredjeljenja na čelu s budućim premijerom Kurtijem o nastavku dijaloga s Beogradom.Sastanak Vučića i Grenella počinje u 9 sati.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...