Regija
51

U Beogradu sahranjen srbijanski glumac Milorad Mandić Manda

Klix.ba
(Foto: Blic.rs)
Glumac Milorad Mandić Manda sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Opelo je počelo u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, a prethodno je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu održana komemoracija glumcu na kojoj je govorila srbijanska glumica Anica Dobra.

Povorka je do grobnog mjesta, gdje je Manda sahranjen, išla praćena starogradskom pjesmom "Na te mislim".

Na groblju su se nalazili članovi Mandine porodice, prijatelji, kolege, ali i brojni građani. Sahrani su prisustvovale Mandine kolege Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Dejan Lutkić, Goran Šušljik, Vesna Trivalić... Tu su bili i reditelj Radoš Bajić, Tihomir Stanić, kao i otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, piše Blic.rs.

Pored kovčega su išli Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović, Nikola Kojo, Dejan Lutkić, Andrija Milošević i Goran Jevtić.

Milorad Mandić Manda sahranjen je uz zvuke njegove omiljene pjesme "Nesanica".

Milorad Mandić Manda (1961-2016) preminuo je u srijedu, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

"Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je on bio Petar Pan, vječiti dječak koji je mnogo želio, mnogo sanjao i koji je neprestano letio. Zato ipak i dalje ne vjerujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje: 'Mando, hvala ti, volimo te i čuvat ćemo te! I čuvat ćemo naše pozorište", napisao je povodom iznenadne smrti svog upravnika ansambl pozorišta "Boško Buha".