Zbog opasnosti od bijega
121

U Beogradu ponovo uhapšena Dijana Hrkalović

R. D.
Dijana Hrkalović (Foto: Instagram)
Dijana Hrkalović (Foto: Instagram)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su večeras bivšu državnu sekretarku MUP-a Dijanu Hrkalović i sproveli je u pritvorsku jedinicu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu.

Hrkalović je uhapšena večeras u jednom bogradskom kafiću, piše Blic. Kako saznaju beogradski mediji usvojena je žalba Tužilaštva za organizovani kriminal. Njoj je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, i prebačena je u pritvor u Centralni zatvor.

"Apelacioni sud u Beogradu je danas, postupajući po žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rješenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o ukidanju pritvora Dijani Hrkalović i vratio predmet na ponovno odlučivanje. Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje o određivanju pritvora, nakon čega su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili Dijanu Hrkalović i sproveli je u pritvorsku jedinicu", navodi se u saopćenju MUP-a.

Podsećamo, apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prjedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je večeras njeno hapšenje, navodeći da za to nije znao.

"Nije pitanje pritvora, već suđenja i kakvu ćeš kaznu da dobiješ", kazao je Vučić.