Regija
27

Tvrde da nisu bili na protestima: Crnogorska policija sinoć brutalno pretukla više osoba

Piše: N. N.
(Foto: Twitter)
Policija je sinoć u Podgorici izvukla iz auta i pretukla predsjednika profesonalne crnogorske bokserske organizacije Mija Martinovića.

Martinović je u autu bio sa dva prijatelja i navodno nije učestvovao na protestima DF-a. Slomljeni su mu koljeno, kuk i ruka i on je sinoć čekao operaciju u Kliničkom centru. Na snimku se vidi i kako više policajaca demolira automobil u kojem je bio Martinović.

Pored ovog slučaja zabilježeni su i drugi primjeri policijske brutalnosti. Grupa od dvadesetak pripadnika specijalne antiterorističke jedinice nekoliko minuta na smjenu je tukla dvojicu muškaraca koji nisu pružali otpor u zlatarskoj ulici kod redakcije "Vijesti".

Njih dvojica su išli ulicom kada su iz džipova izjurili specijalci i zaustavili ih i naredili im da legnu. Dok su ležali na zemlji sa rukama iza glave specijalci u opremi za razbijanje demonstracija prilazili su i udarali ih nogama, palicama, i udaljavali se. Potom su drugi nailazili i tukli ih na sličan način. U jednom trenutku, policajac je stavio jednom od muškaraca nogu na glavu. Istovremeno na desetak metara odatle dio specijalaca, maltretirao je muškarca koga su izvukli iz automobila bjelopoljskih tablica. Policajci su se udaljili kada su vidjeli da ih sa prozora redakcije "Vijesti" snimaju. Pretučeni muškarci nisu uhapšeni, već su se hramljući udaljili kada su specijalci otišli.

Na vanrednoj konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova rekao da ne zna za ovakve slučajeve.