{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski brod "Und Adriyatik" i dalje u hrvatskim teritorijalnim vodama

F
19.2.2008. u 15:49
0
0
Turski brod "Und Adriyatik" i dalje u hrvatskim teritorijalnim vodama
0
Turski brod "Und Adriyatik" i dalje u hrvatskim teritorijalnim vodama
Foto: Reuters
Turski teretni brod "Und Adriyatik", na kojem je prije dva tjedna izbio požar, još uvijek nije dotegljen u Trst već se i dalje nalazi u hrvatskim teritorijalnim vodama, tri milje zapadno od Savudrije..
Premda je u nedjelju započelo njegovo tegljenje prema Trstu, brod još uvijek čeka odobrenje talijanskih pomorskih vlasti za nastavak puta koje od brodovlasnika traže dodatna sigurnosna i ekološka jamstva za tegljenje broda, budući da u njemu ima još dosta goriva, javila je Hina.

U Trstu je jučer održano nekoliko sastanaka navodno o isplativosti popravka izgorjeloga turskog broda. Spominje se i mogućnost da "Und Adriyatik" ipak završi u rezalištu, što bi se
obavilo u nekoj drugoj luci, a ne u Trstu.

Turski teretni brod "Und Adriyatik", dužine 193 metra, koji je plovio iz Istanbula u Trst prevozeći oko 200 kamiona i 11 tona opasnog tereta, zapalio se u srijedu, 6. veljače, u 5,04 sati 13 nautičkih milja zapadno od Brijuna, na granici hrvatskog teritorijalnog mora i Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa. Požar na brodu ugašen je četvrti dan, odnosno u subotu, 9. veljače.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: