Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobro bi bilo to slobodno kretanje ljudi i roba, imam neke robe..
Podržava mali Šengen ali sa Kosovom. Da ali Kosovo možda ne želi u mali Šengen. Ekonomski centar malog Šengena je Srbija, to trebaju svi znati. A Trumpova administracija nije naklonjena EU jer imaju prejako tržište. Rado bi svakoj zemlji pojedinačno uveli carinu. Turska gura Bošnjake u mali šengen, a ovaj artikel dolazi kao ono, nije strašno i Amerika tako želi. U stvari tako žele samom Rusija, Turska i Srbija.
Kao da ovi dusebriznici iz MZ kao i ovaj Trumpov izaslanik ne razumiju u cemu je problem u regionu pa vecinom se predlazu neka bolja ekonomska saradnja koju svojevremeno Milosevic i Franjo nisu stavljali u prvi plan nego su kao takav izabrali vijne agresije i etnicka ciscenja o kakvima se i sad zvecka
Od dvadeset dvije(22) Arapske zemlje samo su Egipat i Jordan priznale Izrael.Danas je Izrael jedna od najrazvijeniji zemalja na svijetu i ćlan je UN tako da srbija ne mora priznati Kosovo jer Kosovo i Albanija već egzistiraju kao jedna država.
Kosovo i Albania de facto već egzistiraju kao jedna država.Unificiran je školski sustav i energetski sustav,imaju zajednićke ambasade po svijetu,imaju dvije vojske koje egzistiraju kao jedna vojska jer imaju stalne zajednićke vježbe,naoružani su do zuba Amerićkim naoružanjem i educirani po NATO standardima.Nema rominga ni carine izmedju Republike Kosova i Albanije.
@lari5 "Kosovo i Albania de facto već egzistiraju kao jedna država", cudo samo da se kod nas u njemackoj i svici nista o tome cuje, mozda se ta tema kod vas dobro kuha, kako se kod nas nista o tome cuje izgleda da nije bitno, takodjer se sa BiH isto nista ne cuje ovamo, tako sda molim sve dislajk
Kosovo republjik Hasim Taci predjsjednik!
Samo neznalice mogu da seru po trumpu. To je jedini predsjednik SADa u posljednjih 30 godina kojemu je stalo do mira u svijetu.
Mali Sengen je jos jedna podvala zlocinacke srbijanske politike, rak rane ovih prostora, koju pozdravljaju svi regionalni politicari koji zele zamazati svoj nerad nekim velikim projektima. Pa europskim drzavama, koje su birokratski mnogo sposobnije od ovih nasih uhljeba, je trebalo preko deset godina da implementiraju Sengen. Nama ce trebati 30 godina.
Kosovo je država u pravom smislu te riječi.Čestitke !
Bosna će teže riještii svoje probleme iz prostog razloga jer okolne zemlje imaju svoje ekspoziture koje podrivaju njenu funkcionalnost.A to su Bošnjaci pravoslavne i katoličke konfesije koje su ubijedili da su Srbi odnosno Hrvati.I sad kako to ispraviti ? Ako date odgovor i rješenje ostalo će se riješiti samo od sebe.
@katozlato365 “Kosovo je drzava u svakom smislu te rijeci”. Druze, napisi da Kosovo nije Srbija i ja cu se sloziti sa tobom. Ali nemoj mlatiti gluposti. Kosovo niti ima stolicu u UN, niti je priznato od pola zemalja svijeta niti ima suverenitet na sjevwenom dijelu (tu paralelno funkcionisu institucije Srbije). Kosovo nije drzava nego sporna oblast.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)