Jedno ugroženo
1

Troje djece koje je otac bacio s prvog sprata zgrade na otoku Pagu van životne opasnosti

Klix.ba
Djevojčica stara sedam godina koju je otac bacio s terase kuće na Pagu nalazi se na respiratoru, potvrdio je novinarima zamjenik radirektora OB Zadar Edi Karuc.

"Ima više teških povreda glave i grudnog koša zbog čega smo je morali staviti na mehaničko ventiliranje. Njeno stanje još uvijek nije stabilizirano. Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva, u planu je njen transport u KBC Rebro u intenzivnu jedinicu za djecu", kazao je dr. Karuc, dodajući da je teške tjelesne ozljede zadobila i osmogodišnja djevojčica, ali se nalazi izvan životne opasnosti, prenosi Zadarski.hr.

Zadarska bolnica je djecu primila oko 8.15 sati, nakon što im se nešto prije osam sati javila hitna pomoć da voze četvero povrijeđenee djece starosti od od tri do osam godina.

Odmah po prijemu u bolnicu nad djecom je provedene medicinska obrada tokom koje je ustanovljeno da dvoje starije djece ima teške povrede, dok su mlađa djeca lakše ozlijeđena.

Policija je jutros u 6:47 sati dobila dojavu da je muškarac (54) na otoku Pagu u gradu Pagu u ulici Josipa bana Jelačića s visine od šest metara bacio svoje četvero maloljetne djece dobi od tri do osam godina.