Koketiranje s Boškom
382

Trifunović pjevao četničku pjesmu sa srbijanskom ljevicom pa tvrdio da se šali

N. V.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Lider Pokreta slobodnih građana poznati glumac Sergej Trifunović je na svom Twitter nalogu objavio videosnimak s proslave na kojoj zajedno s opozicionom ljevicom pjeva četničku pjesmu, međutim ubrzo je obrisao i napisao kako je bio ironičan.

Na videosnimku se vidi nekoliko ljudi koji se vesele u kafani uz četničku pjesmu "Nad Kraljevom živa vatra seva", a zajedno s njima pjeva i Trifunović koji ide od jednog do drugog kako bi "publici" dao do znanja da je u pitanju srbijanska ljevica.

Prvoj osobi se obraća sa "Kapetane, šta kažete, vi ste ljevičarska partija", dok drugoj osobi, nakon što mu potvrdi da pripada ljevici, Trifunović kaže "Dobro je znati".

[TWITTER]1272677584996892673[/TWITTER]

On je za mišljenje pitao i političku aktivistkinju Srbijanku Turajlić koja je potvrdila da je njen stric "bio sa Dražom" misleći na to da je bio četnik te da joj se dopada i atmosfera i muzika.

Nakon toga Trifunović zajedno s njima pjeva pjesmu, a na kraju se obraća lideru Dveri Bošku Obradoviću poručivši mu da ga voli. Ovakva izjava je posebno problematična s obzirom na to da je Obradović desni ekstremista, radikal koji je više puta javno kazao da se u Srebrenici nije desio genocid.

Brojne javne ličnosti su na Twitteru i u medijima osudile Trifunovićevo ponašanje. Lider Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik je na Twitteru objavio video koji je Trifunović obrisao i napisao "Poslije političke glume dođe red i za istinu".

Predsjednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović je glumčevo ponašanje ocijenio sramotom izborne kampanje te se zbog neugodnosti izvinio porodicama žrtava četničkog terora u Srbiji, ali "još više u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj".

Trifunović je nakon brojnih napada objavio tweet u kojem je napisao "Bio sam narkoman, homoseksualac, propali glumac, sada sam četnik. Idemo dalje".

Mnogi korisnici ove društvene mreže su mu poručili da srbovanje i ovakvo ponašanje nije za šalu, a bilo je i onih koji su stali na njegovu stranu.