Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Bogu pa nisam mongol sa karpata :))
Uzmi turske deftere koji su kao popisi stanovništva rađeni svakih 10 g. sve do Berlinskig kongresa 1878.g. Nakon Austro ugarske okupacije, od turaka je preuzeta sva dokumentacija, pa pogledaj kako su austrougari vodii stanovništvo Bosne. I sam ćeš se uvjeriti da ti bosanski bošnjaci pravoslavne vjere, mjenjaju ime u srbe tek stvaranjem kraljevine SHS. A pošto iskazuješ još jedan diletantizam pominjanjem crkvi; šta je tu sporno, turci su svima dozvoljavali slobodno prakticiranje svih vjera tako da su građene paralelno sa džamijama i crkve i katedrale; koje su koristili Bošnjaci islamske, katoličke i pravoslavne vjere. Toliko ti kao uvod! Očigledno ćeš danas nešto i naučiti!
E ko li ti to kaza što izgovori, vidi se da nisi učio ništa pa ni istoriju. A da si šta učio u životu, znao bi da ovi bosanski Bošnjaci-pravoslavne vjere, koji se od nedavno (Kraljevina SHS) proglasiše srbima, stigoše u Bosnu iz srbije nakon njenog pada pod turke kao turske sluge i konjušari. Vaša istorija je zapisana u turskim defterima (popisi stanovništva i imovine svakih 10.g.) i tu bi mogli da ispitate svoje porijeklo. A kroz utvrđivanje vlastitog sazna se ponešto i o drugima. A što se sportista tiče; koliko ih je od nabroijanih poniklo i stasalo u Srbiji. A Novak Đoković je čisti švabo, kakav srbin. To vam je kao naš legendrani Adnan Ćatić, prvak svijeta u srednjoj kategoriji u bosku, u svim asocijacijama, apsolutni. Samo on i Kličko mogu time da se pohvale. Ostale svjetske titule neću da nabrajam, čitajte malo, informišite se...
hajte djeco malo u skolu pa naucite sta a ne ovde gluposti pricati.... Bosne je bilo i prije srba i sad je ima i bice je i poslije srba.......
kukaj srbine...moli, placi....j,e,b,a,t ce te hashim thachi. krenuli ste da se z,a,j,e,b,a,v,a,t,e sa tvrdom koskom dole a niste ni slabe i jadne bosnjake mogli polomit.
OTIDJI NA BASCARSIJU I VIDI STA PISE NA CRKVI KAD JE SAGRADJENA I KO JE SAGRADIO.......RASPITAJ SE MALO O TVOM POREKLU VIDI 10 KOLJENA UNAZAD JELI SE NEKO ZVAO MILOS DJORDJE ILIJA VUKAN SAVO ITD...1920 GODINE PO POPISU SRBI SU BILI VECINA I BOSNI SVE DO POCETKA DRUGOG SVETSKOG RATA,,,,TO SU TEBE TREBALI DA NAUCE TVOJA MAJKA RABIJA....A NE OVE GLUPOSTI STO PISES DA SRBI NISU IMALI NAZIV SVE DO 1920 G
KOSOVO, srpsko a naše !!! :)
Kosovo je Dardanija...!!! servi su ruski imigranti...!!! kozji brabonjci...!!! serbija ko nokia...!!! ne vide nikada Tokia...!!!
nije puho 95-te kad ste bijezali sa Grabeza i niste se okrecali do Banja Luke.
http://www.zemljabosna.com/pjesma_bosnjaku.html
Pa da si imalo cito istoriju znao bih sta su Bosnjaci bili prije nego sto su presli na istinitu vijeru Islam....!!Nigdje ne pise da su bili srbi jer srba tad nije ni bilo a sve do 1920 u Bosni su se zvali Bosnjacima i to samo Bosnjacima.NIje bilo ni pravoslavne crkve ni pravoslavlja u Bosni vec je bila Bosanska crkva.Volio bi samo da znas od koga i kada ste dobili naziv srbi..
to znaci da tuce tvoj narod...posto ste vi u bosni najcistiji srbi. cim je bilo stani pani vi primiste islam i niko vas posle nije ni dirao .osta srspki jezik i dan danas kod vas Bosnja..I posle menjanja vere,,,Koliko ste inteligentni ni jezik Turski niste mogli nauciti,,,UGLEDAJTE SE NA SRBE PRVI U TENISU PRVI U BARIJU...PRVI U KOSARCI ODBOJCI,,,,JELI DOSTA..ILI JOS DA NABRAJAM.BILO KOJE TAKMICENJE DA SE ODE PREKO GRANE PRVI,,,KOMPLEKSI SU DUGOTRAJNI I NEIZLECIVI.