Regija
14

Teška saobraćajna nesreća u Srbiji: Dva migranta poginula, od 10 povrijeđenih petero djece

Klix.ba
Dvoje migranata je poginulo, a 10 je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš - Beograd.

Kako piše srbijanski Blic.rs, čak petero od povrijeđenih su djeca. Do nesreće je došlo jutros oko 3:40 sati u selu Draževac, kada se prevrnuo automobil marke Pasat u kojem su bili migranti.

Prema prvim informacijama, vozač je pobjegao sa mjesta nesreće i za njim policija intenzivno traga.

U zbrinjavanju povrijeđenih migranata, među kojima je bilo i djece, učestvalo je šest ekipa niške hitne pomoći, koje su ih prevezle u klinički centar radi dijagnostike i liječenja.

Jedna operacija je jutros završena, a dvije su u toku. Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je za RTS da su neki od povrijeđenih životno ugroženi, da imaju teške povrede glave i ekstremiteta i da su jednom migrantu amputirane obje noge.

Samo jedan od povrijeđenih zna engleski jezik pa je komunikacija s njima otežana. On je rekao da je vozač bio pod utjecajem alkohola i da su ga molili da uspori vožnju.

Vozač je poslije nesreće, prema navodima svjedoka, pobjegao. Putnici ne mogu da odrede da li je čovjek koji ih je ilegalno prevozio iz Srbije ili iz Bugarske.

Automobil sa migrantima je uočen još na naplatnoj rampi kod Doljevca pa je signalizirano da se kreće u pravcu Beograda, ali pri pokušaju da bude zaustavljen kod naplatne rampe Nais vozač je odbio da se zaustavi i velikom brzinom je pokušao pobjeći te je dario u zaštitnu ogradu ispod podvožnjaka.