Niz reakcija
131

Tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: Grlić Radman nazvao Vučića ruskim trabantom, stigao i odgovor

V. K.
Gordan Grlić Radman i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gordan Grlić Radman i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjave hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana te je poručio kako se on miješa u unutrašnje stvari Srbije.

U odgovoru na društvenoj mreži Instagram Vučić je rekao kako Grlić Radman po običaju vrijeđa građane Srbije.

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", rekao je Vučić.

Inače, Grlić-Radman je u subotu Vučića nazvao ruskim satelitom.

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost zapadnog Balkana", rekao je Grlić Radman.

Povodom izjave šefa hrvatske diplomatije reagovao je i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je najavio upućivanje protestne note Zagrebu.

"U Hrvatskoj se sistemski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu. Samo jedan od takvih primjera je izjava hrvatskog ministra vanjskih poslova kojom napada Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića. Niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, dijeliti lekcije i brutalno se miješati u unutrašnje stvari Srbije. Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu vanjsku politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda", poručio je Dačić.