Regija
0

Tatjana Topić: Tadić bi zadržao istu politiku prema BiH

FENA
Boris Tadić
Boris Tadić
Politička analitičarka iz Banje Luke Tanja Topić smatra da se ni nakon predstojećih predsjedničkih izbora u Srbiji ništa suštinski neće promijeniti kada je u pitanju politika prema BiH posebno, ukoliko ponovo bude izabran Boris Tadić. „U tom slučaju, bit će to ona politika koja će u jednom dijelu BiH biti doživljena nekonzistentnom i licemjernom, jer se na jednoj strani zalaže za teritorijalni suverenitet i integritet BiH, a na drugoj podržava politiku koja nekada čak otvoreno ide do secesionističkih pokušaja“, kaže Topić u izjavi za Fenu.

Ukoliko bi Tomislav Nikolić pobijedio u nedjelju, 20.maja, u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji, došlo bi, kaže, do određenih promjena, upravo zbog loših personalnih odnosa na relaciji rukovodstva Republike Srpske i predsjednika srbijanske Srpske napredne stranke.

„Znamo da je među političkom elitom iz RS-a, bar u jednom dijelu vodećih političara, miljenik Boris Tadić“, navodi Topić.

Sinoćnjem TV duelu Borisa Tadića i Tomislava Nikolića nije posvetila veću pažnju, jer, kaže, nije se moglo čuti ništa novo.

„Dio TV duela koji sam gledala bio mi je neizazovan, nezanimljiv i dosadan i u jednom trenutku sam odustala od praćenja. U tom dijelu se nije izdvojio nijedan od kandidata nečim posebnim i nekom novom porukom. Pratila sam jedan dio duela, ali potaknuta tom dosadom i neinventivnošću, odustala sam i, prešla na gledanje 'vruće teme' o zaduživanju Republike Srpske“, kaže Topić.