Ko je novi ambasador?
91

Tarzan Milošević novi ambasador Crne Gore u Srbiji: A nijesam ja od tih Miloševića

I. Č.
Tarzan Milošević uručio je akreditivna pisma predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću započevši zvanično svoj diplomatski mandat u Beogradu.

Milošević, politički direktor Demokratske partije socijalista Crne Gore, u kratkom se vremenskom periodu od velikog Srbina prešaltao u još većeg Crnogorca, zbog čega, uz ostalo, slovi za pravu osobu na pravoj funkciji.

Prepoznatljiv je i po svom neobičnom imenu Tarzan, kojeg je dobio u vrijeme kada su aktuelni bili filmovi o Tarzanu.

"Kada sam se rodio, 1954. bili su aktuelni filmovi o Tarzanu koga je glumio Johnny Weissmuller. Đed je predlagao da mi nadjenu jedno ime, a majka drugo. Moj otac, koji nije mogao da pomiri đeda i majku oko imena, nadjenuo mi je ime Tarzan", objasnio je jednom Milošević.

Na pitanje novinara da li mu smeta ime odgovorio je – "A nijesam ja od tih Miloševića."

Karijeru privrednika započeo je u Višegradu, a potom se preduzetnišvom bavio u rodnom Bijelom Polju, gdje se okušao na polju trgovine prehrambenom robom. Završio je neslavnim zatvaranjem firme ,"Jugotes", ali je Milošević biznis uskoro zamijenio politikom.

Na funkciji predsjednika općine Bijelo Polje je proveo dva mandata, a sa pozicije predsjednika grada strogo je vodio računa, kako navode crnogorski mediji, o uvećanju sopstvene imovine i to kroz realizaciju raznoraznih projekata, sportskih ulaganja i drugih aktivnosti, a sve pod plaštom dobrog predsjednika koji vodi računa o vlastitom građanstvu.

Međutim, umjesto u Bijelo Polje, ovaj tranzicioni milioner, kako su ga prozivali tamošnji mediji, "sopstveni novac je ulagao na jug Crne Gore, u izgradnju dvanaest apartmana u Budvi i kupovinu dva stana u Beogradu a sve preko povezanih lica, jer na svoje ime nema nijednu firmu".

Tarzan Milošević, inače mašinski inženjer, jedno vrijeme je proveo i na funkciji ministra poljoprivrede Crne Gore. U više mandata bio je poslanik u crnogorskoj skupštini i već duži period član je GO DPS Crne Gore.