Dodik na predizbornom skupu DS-a
0

Tadić: Jedino politika i Evropa i Kosovo brani integritet Srbije

SRNA
Boris Tadić, kandidat za predsjednika Srbije izborne koalicije okupljene oko Demokratske stranke (DS), rekao je u Novom Sadu da jedino politika i Evropa i Kosovo brani integritet države Srbije i identitet njenog naroda.

"Ona jeste jedino logična zato što ta diplomatska i mirovna politika brani integritet i identitet na svakoj tački potencijalne ugroženosti zemlje i naroda", istakao je Tadić sinoć na velikom predizbornom mitingu te koalicije.

On kaže da Srbija time želi da doprinese evropskom identitetu i kulturi. "Mi smo narod koji zaslužuje svako poštovanje. Ali, braneći svoj integritet nijednog trenutka nećemo zaboraviti svoju budućnost, ekonomiju, razvoj, kao i investicije", rekao je Tadić.

 Tadić, koji je i lider DS, navodi da je njegova vizija da država Srbija, ne čekajući Evropu, uspostavi mir u regionu.

"Nećemo čekati da nam Evropa uspostavi mir u regionu. Mi idemo ka problemu i rešavamo ga. I zato svi oni koji na Đurđevdan izađu na izbore neka ne zaborave da se toga dana odlučuje o Srbiji u narednih pet godina", poručio je Tadić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mnogima iz Srbije nije drago što je on danas na mitingu i što daje podršku Tadiću. 

"Njihov problem sa mnom je što ja nikad ne kalkulišem. Ja ne smatram politiku kao kalkulaciju, nego kao borbu. Podrška Tadiću dio je moje borbe", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a. 
On je izrazio uvjerenje da Srbija poslije đurđevdanskih izbora kreće naprijed, još bolje i snažnije.

"Vidim koliko je bolja Srbija u odnosu na neke prošle dane. Voljeli bismo i Boris i ja da nas nisu bjeslosvjetski hohštapleri uvalili u svjetsku ekonomsku krizu, pa sad imamo problema. Oni u Italiji i Španiji su svoj standard gradili na nekakvoj virtuelnoj ekonomiji. Sad im je teže nego ovdje nama", naveo je Dodik. 

On smatra da Srbija i bh. entitet Republika Srpska, za razliku od tih evropskih država, imaju šansu, a ona je u okupljanju.

"Moramo se okupiti. Srbija mora da prestane da bude politički podijeljena. I zato mora da se okupi oko najsnažnije ličnosti u ovom trenutku, a to je Boris Tadić", poručio je Dodik.

 Osim Tadića i Dodika, na skupu su govorili i potpredsjednik DS-a Bojan Pajtić, koji je i pokrajinski premijer, kao i Igor Pavličić, fukcioner te stranke i novosadski gradonačelnik.

Miting je održan na platou ispred novosadskog Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", popularnog "Spensa", a prisustvovalo je oko 5.000 ljudi.