Nestala 7. juna prošle godine
0

Sud odobrio djelimičnu rekonstrukciju u slučaju Antonije Bilić

FENA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Šibenski Županijski sud odobrio je danas djelimičnu rekonstrukciju u slučaju ubistva maloljetne Antonije Bilić, za koje se tereti 43-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja.

Djelimičnu rekonstrukciju odobrila je sutkinja Nives Nikolac na zahtjev advokata porodice Bilić Vinka Ljubičića.

Po odluci suda, uskoro će se pokušati rekonstruisati dio događanja iz 7. juna prošle godine, na dan kada je nestala tada 17-godišnja Antonija.

Sutkinja nije želje otkriti detalje. Podsjetila je da je odlukom suda iz postupka isključena javnost, pa tato nije dozvoljeno ni otkrivanje detalja o rekonstrukciji.

Na današnjem ročištu nisu bili izvođeni dokazi, a iduće ročište zakazano je za 31. august, kada bi trebala svjedočiti sudska vještakinja Ana Marija Definis.

Antonija Bilić posljednji put je viđena 7. juna 2011. na mostu preko rijeke Čikole, kako ulazi u kamion Paravinje. Nakon njenog nestanka, policija je pokrenula najveću potragu u novijoj hrvatskoj historiji, ali uprkos svim naporima djevojka nije pronađena.

Paravinja je nakon hapšenja u Republici Srpskoj priznao ubistvo i pokušaj silovanja djevojke iz Krički pored Drniša, no ubrzo je zločin negirao.

Na početku suđenja na Županijskom sudu u Šibeniku odbacio je optužbu i izjasnio se da je nevin.