Beograd
63

Studenti nakon današnjih protesta najavili blokadu u trajanju od 24 sata

A. Ku.
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Nezadovoljni studenti su i danas održali proteste u Beogradu tražeći da im se odobri uvid u birački spisak. Oni su najavili radikalizaciju protesta i blokade saobraćajnica u trajanju od 24 sata u petak.

Studenti Pavle Cicvarić, Nikola Ristić i Ivan Bjelić predali su Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave zahtjev za otvaranje popisa birača u svrhu istrage izbora održanih 17. decembra.

Aktivista Ivan Bijelić je najavio za petak blokadu koja će trajati 24 sata i nakon koje će se otići na protest Proglasa koji će biti održan kod Terazijske česme.

Mladi su danas šetali Knez Mihailovom uz povike: "Pokrao si izbore, uhapsio studente".

"Cilj današnje akcije jeste mobilizacija ljudi. Kolege iz'Proglasa odlučile su da podrže našu studentsku priču i sve ono što nam je zagarantovano, a to je pravo glasa. Nećemo upadati na fakultete, vidjeli smo da postoji ta frka, odmah da kažem - to se neće desiti. Mi poštujemo te ljude, oni su nas podržali u ideji da se otvore birački spiskovi", rekao je Ivan Bjelić.

Studenti i aktivisti su danas nakon okupljanja kod Filozofskog fakulteta postavili sto u Knez Mihailovoj ulici kako bi sa građanima razgovarali o postizbornoj krizi u Srbiji.