Regija
0

Stravična noć u Srbiji: Troje djece izgorjelo u kući gdje ih je majka zaključala

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Strašna tragedija dogodila se protekle noći u selu Velika Krsna kod Mladenovca u Srbiji. Požar je zahvatio porodičnu kuću u kojoj je stradalo troje djece u dobi od dvije, tri i četiri godine.

Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) Nikolćić su poginuli u stravičnom požaru u kojem je kuća izgorjela do temelja. Blic.rs piše da su djeca u momentu izbijanja požara bila sama i zaključana u kući u kojoj ih je ostavila majka Mirela (29).

"Našli smo ih ispod kreveta, ništa od njih nije ostalo, samo izgorjele lobanje. Ništa strašnije u životu nisam vidio", kaže komšija Zoran Milićević koji je sa vatrogascima uleteo u zapaljenu kuću.

On je za Blic ispričao kako je vatra zahvatila cijelu kuću, a kad su oni ušli unutra da spašavaju djecu krov se već bio urušio.

"Tražili smo ih prvo u sobi gdje je peć na drva na koju su se grijali, nije ih bilo. Onda smo ušli u drugu prostoriju, vatra i dim su bili svuda, sve je gorjelo. Nigdje ih nije bilo, sve smo prevrnuli, a onda smo podigli krevet. Ispod federa smo našli to što je ostalo od njih", opisao je Milićević stravične prizore koje je vidio.

Majka Mirela ogrnuta jaknom sinoć je sjedila na stepenicama druge oronule kuće u istom dvorištu. Došla je do kuće u plamenu prije vatrogasaca, ali… I otac mališana pojavio se dok je gorjela vatra. Izbila je svađa, tuča između njih. Došli su i Mirelini roditelji. Kažu da im je ona nažalost kćerka.

"Nju treba spaliti. Mirelu. Ne na robiju, zapaliti je živu i pustiti da gori", odjekivala je kuknjava Mireline majke.