Regija
0

Stranke manjina još nisu odlučile koga će podržati u Crnoj Gori

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Predstavnici partija manjinskih naroda u Crnoj Gori počet će pregovore o skupštinskoj većini nakon definisanja zajedničke platforme, koja će sadržavati političke zahtjeve u skladu sa njihovim programima i principima, a u vezi sa ponudom za ulazak u novu vladu.

Na večerašnjem sastanku predstavnika Koalicije "Albanci odlučno", Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative dogovoreno je formiranje zajedničke radne grupe koja će narednih dana raditi na zajedničkoj platformi.

Osim platforme, svaka od partija ili koalicija će raditi i na definisanju posebnih dokumenata u kojima će biti navedeni specifični politički zahtjevi, kao sastavni dio ovog procesa.

"Tek nakon definisanja ovih zajedničkih i posebnih dokumenata, predstavnici partija će krenuti u proces pregovaranja oko skupštinske većine", saopšteno je nakon sastanka.

Sastanku su u ime Bošnjačke stranke prisustvovali potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić, kao i politički direktor Suljo Mustafić i budući poslanik Ervin Ibrahimović.

Koaliciju "Albanci odlučno" predstavljali su predsjednik i potpredsjednik Force Nazif Cungu i Genci Nimanbegu, predsjednik Albanske alternative Đerđ Camaj i predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka.

Hrvatsku građansku inicijativu zastupali su predsjednik ove stranke Marija Vučinović i budući poslanik ove partije Adrijan Vuksanović.