Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cijene dižu kad im se ćefne pravdajući to ovim i onim, _________________________________________ I još nešto. Ina uvijek, ali uvijek dizanje cijena pravda jednim te istim razlogom, a to je kretanje cijena na svjetskom tržištu. Meni se čini da si ti pobrkao Inu i Hep.
supermarket je SAMOPOSLUZIVANJE, a u manjim ducanima sam POSLUZEN. pitanje: kad je u INU usla ikakva inspekcija? _____________________________________________________________ Guess what! I Inine pumpe si isto samoposluživanje. Pogledaj na ulazu u svaku imaš veliko slovo "S" žute boje, to ti je oznaka samoposuživanja. Pitanje ti je totalno deplasirano. Kakve veze ima inspekcija sa borbom za prava radnika? Ali ako već želiš bilo ih je i takvih, samo rezultati nisu bili medijski zanimljivi (čitaj nije trebalo nikoga čerečiti) do privatizacije, a dalje znaš. I inače je dosta takvih opanjkavanje od strane neznalica (koje godinama tu toče, a ne znaju da je pumpa self service), pa se žale na vodu u gorivu, na zakidanje...,ali kad im kažeš da zovu inspekciju, pa u slučaju da je sve u redu sami snose troškove njihovog izlaska na teren, zatvaranja pumpe tj. propuštene zarade itd., malo se kao štrecnu, jer je gadno stati imenom i prezimenom, a bogami i novčanikom iza glasina i bapskih priča.
ja sam mušterija-kupac i imam puno pravo na uslugu.
Ti si također i čovjek, pa nemaš pravo na pamet. Dokaz 1: Nije sve onako kako tebi možda izgleda, jer i kad dođeš u supermarket sam uzmeš košaru (čak i staviš 2 kune za to), sam uzimaš robu sa polica, sam nosiš/guraš košaru, doneseš na kasu, a ona ti tamo samo otipka i naplati i to je to. Dokaz 2: radnici ne dižu cijene, oni samo lijepe etikete sa novim cijenama, cijene diže uprava. Dokaz 3: Kako si ti uopće mogao uočiti neku krađu, a nisi uočio da cijene ne dižu radnici!? I posljedično razliku u obujmu krađe?
supermarket je SAMOPOSLUZIVANJE, a u manjim ducanima sam POSLUZEN. o dizanju cijena sam se krivo izrazio naravno da radnici to ne rade nego firma. pitanje: kad je u INU usla ikakva inspekcija?
ajde da malo raščlanimo: dođem na benzinsku stanicu, sam nalijem gorivo, sam platim, sam odem. ako mi neko od onih đaka opere šajbu, ostavim mu 5-10 kn. ovi likovi što rade na ini-ne čini mi se da su se baš preznojili od rada. blagajnik naplati račun i to je sve. cijene dižu kad im se ćefne pravdajući to ovim i onim, jedini problem sa mađarima je taj što se sada ne moževiše toliko krasti kao prije. ja to vidim tako.
Uf, dobra ti raščlamba. Živiš li ti od toga? Mislim, kad ti tako dobro ide, šteta bi bila na zaraditi koju kunu.
Sad se sjetih. Tako je jedna baba na selu imala nevjestu koja je radila u uredu i jedan dan kad je ova rekla da se umorila pita je baba:"Nevista, jel´no ti radiš sideći"? Eto takva je otprilike tvoja "raščlamba".
Morate štrajk parole pisati na Mađarskom jeziku.