Regija
13

Stanovnici Velike Ivanče u šoku, preminula i 14. žrtva masakra

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U Velikoj Ivanči, kod beogradske opštine Mladenovac, gdje se jutros desilo masovno ubistvo 14 osoba, i dalje se nalaze tijela 12 ubijenih na mjestu događaja, dok ekipe instituta za sudsku medicinu i kriminalističke policije vrše uviđaj u okviru istrage ovog stravičnog događaja, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U selu se nalazi veliki broj novinarskih ekipa kojima policija ne dozvoljava pristup objektima u kojima je Ljubiša B. jutros oko pola pet počinio ubistva iz pištolja marke CZ 88.

Na mjesto događaja stigla je i ekipa iz lokalnog centra za socijalni rad, koja je počela obavljati razgovore s komšijama počinitelja ubistva.

Iz Kliničkog centra Srbije u Beogradu za agenciju Anadolija potvrđeno je da je preminula i 14. žrtva.

Prema izjavama komšija, ubica Ljubiša B. je bio "miran i porodičan čovjek". Stanovnici Velike Ivanče ne kriju svoje iznenađenje jutrošnjim događajem i kažu da su i dalje potpuno "zatečeni i šokirani".

Zločin je, kako se može zaključiti iz kretanja policije i istražitelja slučaja, počinjen u desetak porodičnih kuća koje međusobno nisu mnogo udaljene. Kuće su uglavnom jednospratnice ili dvospratnice.

U selu Velika Ivanča, kako je javio dopisnik agencije Anadolija, nalazi se i znatan broj ambulantnih kola koja čekaju kraj uviđaja kako bi tijela ubijenih prevezli u mrtvačnice.

Na samom mjestu događaj trenutno nema mnogo seljana iz ovog sela.