Napeto na sjeveru
10

Srpska lista od Srbije traži da specijalnu policiju Kosova proglasi za terorističku organizaciju

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srpska lista zatražila je od Vlade Srbije da bezbjednosne agencije Kosova proglasi terorističkim organizacijama. Do poziva je došlo nakon što je Kosovo proglasilo za terorističke organizaciju Sjeverne brigade i Civilnu zaštitu.

U pismu se navodi da srpski narod na Kosovu već više od dvije godine trpi teror i represiju "antisrpskog režima" Albina Kurtija "sa ciljem progona svega što je srpsko".

Izlistali su zatim šta su sve kosovske bezbjednosne strukture, koje su okarakterisali kao parapolicijske, specijalne i obavještajne strukture uradili protiv Srba na Kosovu.

Poručili su u pismu da vjeruju da bi se odlukom o proglašenju kosovskih bezbjednosnih institucija, terorističkim organizacijama, u saradnji sa međunarodnim institucijama i zapadnim partnerima – spriječile dalje "nelegalne aktivnosti ovih formacija i njihovih saradnika na ugrožavanju mira na ovim prostorima“, te stvorile pravne osnove za djelovanje svih državnih organa Srbije protiv ovih organizacija i isti izveli pred lice pravde.

"Oni ugrožavaju mir na ovim prostorima, sa nesagledivim posledicama po budućnost Zapadnog Balkana pa i čitave Evrope“, smatraju iz ove stranke, prenosi Kossev.info.