Sputnik V
224

Srbijanski političari Ivica Dačić i Aleksandar Vulin primili rusku vakcinu protiv korone

M. G.
Dačić i Vulin primaju vakcinu Foto: TANJUG
Dačić i Vulin primaju vakcinu Foto: TANJUG
Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Aleksandar Vulin prvi su danas u Srbiji vakcinisani ruskom vakcinom protiv koronavirusa Sputnik V.

Kako su rekli iz Vlade Srbije, Dačić i Vulin vakcinisani su na Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, a ove sedmice trebalo bi biti utrošeno oko 2.400 doza ove vakcine.

Vakcine će, kako je najavljeno, primiti i Marija Gnjatović iz Instituta za primjenu nuklearne energije i direktorica Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot, ali nije precizirano da li se i u njihovom slučaju radi o ruskoj ili vakcini Pfizer/BioNtec.

Podsjećamo vakcinacija je u Srbiji započela 24. decembra, kada je vakcinu Pfizer/BioNtec primila premijerka ove zemlje Ana Brnabić, kao i ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić-Tepavčević.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tekođer je najavio da će se vakcinisati, ali nije precizirao kojom vakcinom. S obzirom na to da je Srbija najavila i da će dio vakcina nabaviti od kineske kompanije "Sinovac Biotech", za očekivati je da će Vućić primiti upravo tu vakcinu.