{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanski policajci u uniformi mogu imati brkove, ali ne i bradu

S
12.3.2018. u 11:05
48
55
Srbijanski policajci u uniformi mogu imati brkove, ali ne i bradu
48
Srbijanski policajci u uniformi  mogu imati brkove, ali ne i bradu
Foto: Telegraf.rs
Novim pravilnikom o načinu ponašanja i izgledu policijskih službenika i drugih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije propisano je da policajac u Srbiji u uniformi više ne može da nosi bradu, ali su brkovi dozvoljeni.
Bradu mogu da nose samo policajci koji obavljaju poslove u građanskom odijelu, piše "Politika".

Pravilnik propisuje da ta brada "mora biti uređena i čista i takve veličine da dlake ne izazivaju veliku pažnju, odnosno da ne izlaze van volumena lica, a dugačke brade nisu primjerene".

Brkovi ne smiju da prelaze liniju gornje usne, a policajac od nakita smije da nosi prsten, odnosno burmu na ruci.

Policajke, odnosno žene zaposlene u MUP-u, mogu da budu diskretno našminkane i s primjerenim nakitom, a zabranjeno je nošenje pirsinga na vidnim mjestima, dok su tetovaže dozvoljene, ali moraju da budu pokrivene odjećom.

Policajka mora da vodi računa o tome da joj šiške ne vire ispod oboda šešira ili kačketa, dok "kosa ne smije da pada preko ramena, a duža kosa se vezuje prikladnom gumicom i pričvršćuje šnalom neupadljivih boja i oblika", navodi "Politika".

Pravilnik o načinu ponašanja i izgledu policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u Srbije stupio je na snagu 22. februara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: