Do ponedjeljka u 6
65

Srbija "zaključana" za vikend: Građani mogu kupiti samo osnovne potrepštine

Klix.ba
Ugostiteljski objekti zatvoreni do ponedjeljka (Foto: EPA-EFE)
Ugostiteljski objekti zatvoreni do ponedjeljka (Foto: EPA-EFE)
Tokom vikenda u Srbiji su uvedene nove mjere zaštite od koronavirusa. Restrikcije i ograničenja, koja su započela danas u podne i traju do ponedjeljka, najviše se odnose na rad kafića i ugostiteljskih objekata.

Do ponedjeljka u 6 sati bit će zatvoreni svi kafići i restorani, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, dječije igraonice, teretane, sportski objekti…

Dakle, mogućnost da rade imaju samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe čije radno vrijeme nije ograničeno. Radit će i sve pijace.

Kako bilježe srbijanski mediji, danas nešto prije podneva građani su užurbano ispijali kafe u ugostiteljskim objektima i obavljali kupovinu prije zatvaranja prodavnica.

U ski centrima, ove mjere važe već od ponoći i trajat će do ponedjeljka, što znači da ugostiteljski objekti u ovim mjestima neće raditi tokom cijelog vikenda. Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji mogu usluživati goste koji imaju prijavljen boravak.

Pozorišta će moći da rade do 21 sat, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, dok će unaprijed zakazani sportski događaji biti održani, ali bez prisustva publike.