|

Srbija: Vozač "BMW-a smrti" zavezan za krevet kako ne bi isjekao vene

Srbija: Vozač "BMW-a smrti" zavezan za krevet kako ne bi isjekao vene
16
Klix.ba
30.11.2014. u 08:31
46
komentara
16

dijeljenja
Srbija: Vozač "BMW-a smrti" zavezan za krevet kako ne bi isjekao vene Foto: Blic.rs
Dušan Jovanović (19), vozač BMW-a koji je prošle subote usmrtio troje mladih ljudi, pod pojačanim je nadzorom zatvorskih čuvara poslije pokušaja samoubistva.
Jovanović je poslije pregleda u Kliničkom centru vezan za krevet na psihijatrijskom odjeljenju, ali je sada pod pojačanim nadzorom i zatvorskih čuvara i psihijatra, piše Blic.rs.

"Čuvar je sve vrijeme u sobi u kojoj je Jovanović, a pošto je u jako lošem psihičkom stanju, on je i pod stalnim nadzorom dežurnog psihijatra. Vezan je za krevet kako ne bi ponovo pokušao da naudi sebi", kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Portparol Uprave za zavodske sankcije Zorana Vučićević ponovila je da je ovaj događaj okarakterisan kao "samopovređivanje“ i navela da Jovanović nije ni u jednom momentu bio životno ugrožen.

On je u četvrtak popodne pokušao da sebi prereže vene ispod podlaktice. Isjekao se žiletom iz plastičnog brijača, ali rana nije bila duboka. Na poziv ostalih pacijenata u sobi, pred kojima je Jovanović i pokušao samoubistvo, u sobu su uletjeli zatvorski čuvari i ljekari. Jovanović je odmah prebačen u Klinički centar, gdje mu je rana sanirana i previjena, a zatim je vraćen u zatvor.

Jovanović je u jako lošem psihičkom stanju jer ga grize savjest zbog nesreće u kojoj je na stravičan način poginulo troje njegovih prijatelja, Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji su se zarobljeni u vozilu udavili u Dunavu. Osim Jovanovića, iz potopljenog vozila su uspeli da se izvuku Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (20).

Jovanoviću je u trenutku nesreće izmjereno 0,8 promila alkohola u krvi, a zatim i nešto veći procenat prilikom vađenja krvi u Urgentnom centru. On je odmah sproveden u policiju, pa na saslušanje kod tužioca gdje je priznao krivicu.

Određen mu je pritvor do 30 dana. Cijele prve noći Jovanović je bukvalno urlao u ćeliji, zbog čega je sutradan prebačen u bolnicu. Ljekari na psihijatrijskom odjeljenju na prvom pregledu su konstatovali da on ne pokazuje znake suicida, zbog čega nije ni bio vezan za krevet.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...