202 krivične prijave
22

Srbija: U akciji Ares uhapšeno 360 osoba zbog više krivičnih djela

SRNA
Policija u Srbiji uhapsila je 360 osoba zbog više krivičnih djela, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao novinarima da su protiv još 202 osobe podnesene krivične prijave u redovnom postupku, tako da su ukupno procesuirane 562 osobe.

On je naveo da se uhapšenima na teret stavljaju različita krivična djela koja se odnose na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droge, pokušaj ubistva, silovanja, pedofilije, dječija pornografija, zlostavljanja i mučenja, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe.

Stefanović je istakao da su ove osobe uhapšena u akciji "Ares", koja je sprovedena u 27 opština i gradova.

Prema njegovim riječima, u akciji je oduzeto 167 kilograma narkotika, među kojima su kokain, heroin, hašiš, marihuana i ekstazi, a otkrivene su i tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Stefanović je dodao da je oduzeto 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

"Zaplijenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala", rekao je Stefanović.