Regija
0

Srbija: Nikolić zatražio promjene u policiji

FENA
Tomislav Nikolić  (Foto: Anadolija)
Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić zatražio je danas promjene u policiji kako bi na ključna mjesta došli odgovorni ljudi, a time bila omogućena sigurnost svih građana.

Nikolić je u obraćanju javnosti, nakon sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, konstatirao kako kriminalci imaju svoje ljude u policiji, suradnike i doušnike preko kojih uspijevaju da izbjegnu suočavanje sa zakonom i pravdom, a da s druge strane građani s pravom očekuju da im policija omogući siguran život.

Nezadovoljan borbom protiv korupcije u samoj policiji, Nikolić je, nasuprot pojedincima koji surađuju s kriminalcima, spomenuo veliki broj poštenih policajaca zbog kojih, kako je naveo, i jeste izuzetno važno da se institucija koja je zadužena za unutrašnju sigurnost vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde.

Nikolić je zato pozvao na nastavak reformi u policiji te zatražio od Vlade Srbije da na odgovorna mjesta postavi iskrene i poštene borce protiv kriminala.

"Policija ne smije da se služi medijskim manipulacijama, ne smije da djeluje pod pritiskom policijskih činova ili političke vlasti, već mora svakoga da štiti po zakonu i nikoga od zakona. Mora da bude potpuno jasno koga je narod birao da se bavi politikom, a tko je odgovoran za mir i sigurnost svih građana Srbije, poručio je Nikolić, prenosi Tanjug.