Regija
50

Srbija na nogama: Danima traje potraga za djevojčicom Tijanom Jurić

Klix.ba
U Srbiji danima traje potraga za 15-godišnjom Tijanom Jurić iz Subotice koja je nestala u petak, 25. jula. Pretpostavlja se da je riječ o otmici, a u potragu se uključio i Interpol.

Djevojčica iz Subotice je ljetni raspust provodila kod babe i djeda u Bajmoku, a u petak uvečer je bila sa društvom na zabavi gdje je od druga pozajmila duksericu. Do kuće su je pratili drugarica i drug, ali pošto je zaboravila da vrati duksericu koju je nosila vezanu oko struka, odlučila je vratiti se do Sportskog centra.

Tijanu je čekao dječak koji joj je pozajmio duksericu, ali se ona nije pojavila, zbog čega joj je krenuo u susret. Poznavajući je kao dobru i savjesnu, odmah je obavijestio ostale drugare da je nema i potraga za njom je počela već oko jedan sat poslije ponoći.

Oko 500 Bajmočana, policajci, žandarmerija i psi tragači pretražili su u subotu naselje Ratu, cijeli Bajmok i okolinu. Jedino što je pronađeno na u blizini kanala iz kojeg su vatrogasci ispumpali vodu, jeste bijela starka za koju prijatelji i porodica tvrde da je njena.

Javljano je čak da je djevojčica viđena u Banjoj Luci, no ta informacija nije potvrđena.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović kazao je da ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj, objavio je Blic.

Stefanović je, također, rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić posljednji put "detektovan" dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Stefanović je, nakon sastanka sa mađarskim policajcima, rekao i da mogućnost otmice nije isključena i pozvao građane da se ne samoorganizuju kako ne bi uništili eventualne dokaze, javlja RTS.

Nestanak djevojčice je mnoge podsjetio na tragični slučaj iz Hrvatske kada je nestala tinejdžerka Antonija Bilić koja je nakon duge potrage nađena mrtva. Za njeno ubistvo optužen je Dragan Paravinja koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj.

Porodica i prijatelji vjeruju da će Tijana biti ubrzo nađena i živa i zdrava vraćena kući te mole sve koji imaju bilo kakva saznanja da jave najbližoj policijskoj stanici.