Regija
1

Srbija: I policajci među uhapšenima zbog krađa i razbojništava

Anadolija
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija Srbije je u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole uhapsila jučer 12 osoba, među kojima i trojicu policijskih pripadnika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, teška krađa i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su policijski službenici M. K. (31) iz Beograda, D. T. (32) iz Beograda i M. P. (29) iz Vladičinog Hana, kao i M. B. (29), M. T. (31), M. V. (32), N. N. (45), T. A. (33), Z. J. (33) i N. A. (1985), svi iz Beograda, B. B. (24) iz Čačka i D. A. (32) iz Smedereva.

Sumnja se da su policajci i M. V. obezbijedili oružje, a potom sa M. B, M. T. i još jednom osobom za kojom policija traga, organizovali razbojništvo, na benzinskoj pumpi u Surčinu, 3. septembra 2014. godine.

"Sumnja se da su razbojništvo počinili M. B, M. T. i osoba koja je u bjekstvu, dok su pripadnici policije patrolirali sektorom na kojem su inače raspoređeni i čuvali stražu. Nakon toga, u blizini kuće policajca M. K. pronađen je "Golf 2", s automatskom puškom i pištoljem, kojim je izvršeno razbojništvo", saopštio je danas MUP Srbije.

Policajac M. P, N. N, D. A, i B. B. se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu izvršili više teških krađa iz firme, u ulici Omladinskih brigada iz koje su odnijeli veću količinu bakra i elektro-materijala.

Oni su juče, u popodnevnim satima, došli u krug firme gdje su sjekli bakar u utovarali u kombi, kada su i uhapšeni. N. A., koji je bio zadužen za obezbjeđenje firme, tereti se da je osumnjičenima trebao javiti ukoliko naiđe kontrola, a za tu uslugu su mu i plaćali.

Svi uhapšeni, uz krivičnu prijavu, biće privedeni nadležnom tužilaštvu.