Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ganići ide za Beograd sigurno, a ovo ostalo je živciranje muslimana.
Lupas gluposti mogu ti cak imenovati ljude koji su bili u tom momentu u domu JNA ali ako ti kazes da su specijalci neka budu.Ljudi koji su u njemu bili zaposleni kao civili koji su radili kod vojske su direktno ucestvovali u napadu iznutra..............itd
Cija istina? Vasa? Mislim da ste svoju istinu trubili 15 godina, sada je vrijeme doslo da se ta itina preispita, posto tu ocigledno nesto smrdi.
Kurvo ......uhapsi prvo svjetskog zlocinca broj jedan sto ga tvoji skrivaju.......a to sto nema dokumentacije i sto to pravdaju nekakvim prevodzenjem na engleski......vec su prije par dana rekli da je to odradzeno i da je dokumentacija na putu za London !!!!! Ustvari oni su duboko svjesni da pravih dokaza nemaju.......pa rastezu nebi li covjek sto duze ostao u zatvoru a sve u vrijeme kada je najvecem evropskom zlocincu optuzenom za genocid pocelo sudzenje.........srka udbasko kosovska prozirna igra........
Poenta je da je u Dobrovopljačkoj poginulo 6 oficira i vojnika. Među njima i puk. Radulović koji je prešao vozilom u ul. Skenderija (naredio vozaču) i naletio na rafal. Svo ostali su poginuli u napadu na predsjedništvo na Skenderiji, neki u koritu Miljacke jer su se pokušali prebaciit i kroz Koševski potok prema Alipašinoj džamiji. i fasovali !!! TO JE ISTINA.
Nema sta da se raspravljas sa njima, te momke je neko ocigledno pobio i morace da odgovara za to i tacka! Oni sada ocajnicki traze razloge i izgovore samo da bi svoju savjest primirili i ti nemas nista sa tim. Ako cemo po njihovoj logici onda hajde da zajedno trazimo razloge zasto se desila Srebrenica, a nasli bi ih milion. Zlocin nema opravdanje i vrijeme je da se pomirite sa tim!
za ? E pa neće biti tako! veče prije napada, niški specijalci su dovedeni u tadašnji hotel Beograd i Dom JNA, tako da priča o 4 -5 vojnika nema veze sa istinom. Potvrđuje to i činjenica da je na raskrsnici kod Estrade osvanuo transporter, OTKUD TU? Dalje, vojna policija je bila u kasarni u Švrakinu a ne kod vojne bolnice. Tri transportera koja su išla sa Vrbanje su zaustavljena i zapaljena na skenderiji, bili su pošli i tenkovi ali su se predomislili ????? I još nešto, pogledajte pažljivije lica zarobljenih, snimak iz FIS-a, koji su sutradan razmijenjeni, pa će te se sami uvjeriti kojiko je među njima vojnika. Ovo je pokušaj pravdanja vlastitog neuspjeha, navodnim zločinom!!! Nismo imali oružja, ali imali smo srce. A vi ste imali hrabrosti samo kad je povuć kanap topa ili sasuti rafal u nenaoružane. Najbolja slika vaše hrabrosti je stotina crvenih beretki na zadatku strijeljanja 6 mladića iz Srebrenice i to čak kod Trnova. To je slika junaštva, herojstva srpskih specijalaca.
Logicko pitanje: Koga je bagra sa vratnika i bistrika koja se domogla oruzja mogla pobit pripadnike jedne od elitnijih jedinica bivse SFRJ ili mladu vojsku koja je vjerovala u sporazum o povlacenju??
E sada je jasno da nisi rata vidio, vjerovatno ovo pises iz \"izbjeglistva\" u Njemackoj. Juku NIKO ko je bio u Sarajevu (od civila) nece nazvati patriotom jer se zna da je bio kriminalac, isto kao i Celo (sa Srbima pljackao u Njemackoj) i Caco. Juka i Caco su bili mucitelji bez obzira na vjeru samo ako im stnaes na put ili ne daj boze imas nesto vrijedno u stanu ili ako nisu dobre volje. Mog komsiju Ismeta je Juka licno tukao drskom pistolja u glavu (i njegovu zenu) jer je dobio tip da ovaj ima sakriveni novac. Kada smo mi komsije (odnosno moj stari sa komsijama) izasli da ga branimo njegovi momci su uperili automatske puske i relki da se ne mijesaju. Da ne dodje vojna policija bilo bi svasta. Sto pokusavas negirati nesto sto svi koji su bili u Sa za vrijeme rata znaju?
Niska jedinica je brojala 35 ljudi. JA stvarno ne znam kada su oni stigli biti na svakom mjestu u BiH i Krajini, pogotovo u isto vrijeme. Mozda su ih klonirali? U jedno 30 kopija?
za King-sa Nemoj branioce Sarajeva nazivati bandama. Ko god je stao u odbranu Sarajeva, on je patriota i borac. Bande i banditi su oni koji su napadali Sarajevo. To što su u tom periodu postojale neuvezane grupe po mahalama je posljedica činjenice da je BiH zatečena bez vojske, policije i svega drugog što je izdijeljeno. Trebalo je vremena da se sve to uveže i stavi pod komandu. Takođe trebaš znato da su Biljana Plavšić, Radovan i ostali, puno ranije mobilizirali srbe na Romaniji, Kalinoviku, Šekovićima i drugim mjestima, naoružali ih a oficiri JA iz sarajevskih kasarni su ih obučavali. Kad na to dodaš svu tehniku JA koja se nalazila u BiH i onu dovučenu iz Slovenije i hrvatske koja je stavljena na raspolaganje bosanskim srbima i sav oficirski kadar i logistiku iz Srbije, onda je jasno da se ogromni gubici žive sile moraju pravdati navodnim ratnim zločinima, čime bi se umanjila sramota i poniženje za sve izgubljene bitke. Eto to je to!
I shuplja o nekakvim niskim specijalcima i napadu na predsjednistvo. Tog 2 maja napali ste dom JNA u kojem je bilo nekoliko vojnika i koji je svakako trebao da se iseli zajedno sa komandom sa bistrika,znaci napad iz cistog hira,vojna policija stacionirana kod nekadasnje vojne bolnice sa nekoliko vozila krece u pomoc napadnutim vojnicima i bivaju sprzeni strujom na skenderiji i zvjerski poubijani oni koje nije struja pobila.To je kompletna istina o tom danu a neke bajke o napadima sa ciljem zauzimanja grada su smijesne i zato ste ga poslije pusili gdje god smo bili u prilici .
rat u sarajevu je poćeo u aprilu...do 2. maja četnici su mogli milion puta izvući vojsku iz komande na bistriku,ali su se spremali za 2. maj i definitivnu okupaciju sarajeva...bar su do 2. maja mogli mladu vojsku skloniti u pozadinu,ali svjesno su je gurnuli u vatru..pogledaj malo snimke neposredno prije izlaska kolone i vidjeces da je sve puno niških specijalaca u pancirima...mladi vojnici su trebali poslužiti kao dokaz kako je to regularna JNA...tu svoju pricu o \"nevinioj\" koloni možete kkurcu objesiti o rep...
meni nije jasno ako je postojala namjera da se ova kolona napadne kako onda nisu svi pobijeni nego samo njih nekoliko a ostalo zarobljeno i kasnije pusteno bez bilo kakve razmjene za bosnjake kojih je tada bilo vec po logorima.
Iz kolone je ubijeno svega 6 četnika zato što su pokušaliiz ulice Dobrovoljačka, proći ulicom Skenderija koja je paralelna sa Dobrovoljačkom, ali su naletili na branioce Sarajeva. Ostali su poginuli ili ranjeni u napadu iz pravca Vrbanje mosta i Marijin dvora, na Skendereiji, koritu Miljacke i Koševskog potoka. Želja četnika je bila zauzimanje zgrade Predsjedništva, ali su se zajebali i popušili. Sad bi da se ti gubici prikažu kao \"pobijeni u Dobrovoljačkoj\". E pa nemože. Pogledajte Kukanjčev intervju, on je Risti Đogi izjavio da je svega 6 poginulih i to njihovom greškom. Da smo htjeli ubijati, nebi skoro 200 zarobljenih pustili sutradan.