Neobična borba
11

Srbija: Četiri poslanika skupštine štrajkuju glađu, jedan obukao narodnu nošnju

I. P.
Foto: Blic/RAS
Foto: Blic/RAS
Pred Skupštinom Srbije u Beogradu danas je počelo nekoliko štrajkova glađu. Četiri poslanika su, iz različitih razloga, odlučili sjesti pred poznatu zgradu i na svoj način poslati poruku građanima.

Prvo je poslanik opozicije Miladin Ševarlić obučen u narodnu nošnju sjeo na stepenice srbijanskog parlamenta i započeo štrajk glađu zbog "nemogućnosti da u Skupštini Srbije izdejstvuje raspravu o Kosovu".

Nakon njega, na stepenice je izašao lider Dveri Boško Obradović koji se složio sa konstatacijom Ševarlića, ali je na listu razloga dodao i kršenje Ustava Srbije i problem nadolazećih izbora.

Ubrzo nakon Obradovića, ispred Skupštine su izašli poslanici Vučićevog SNS-a, Aleksandar Martinović i Sandra Božić. Oni nisu sjeli na stepenice već su za sebe pripremili stolice.

Martinović je pojasnio da su se on i njegova koleginica na ovaj korak odlučilu sa ciljem da tužilaštvo i sudstvo reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića.

Inače, Obradović i Ševarlić su u konstantnoj svađi sa vladajućom partijom, a tokom njihovog "podijeljenog štrajka", u Skupštini je trajala rasprava o izbornom zakonu.