"Srbi su most dobrosusjedskih odnosa"

S
SRNA
9.12.2009. u 17:45
0
73
"Srbi su most dobrosusjedskih odnosa"
0
"Srbi su most dobrosusjedskih odnosa" Foto: Reuters
Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da Srbi u regionu moraju da budu lojalni građani u zemljama u kojima žive i naglasio da su oni most dobrosusjedskih odnosa Srbije i država koje je okružuju.
Tadić, koji je predsjedavao konstitutivnom sjednicom Savjeta za odnose sa Srbima u regionu, rekao je da je očuvanje identiteta Srba u regionu od izuzetnog značaja zbog čega je prevashodno neophodno njegovati sopstveni jezik, kao osnovu identiteta svakog naroda.

Savjet se na današnjoj sjednici informisao o položaju srpskog naroda koji živi u zemljama regiona i dosadašnjim radom ministarstava zaduženih za odnose sa Srbima u okruženju. Zaključeno je da će se Savjet brinuti o saradnji, zaštiti interesa i unapređivanju odnosa Srbije sa Srbima u regionu.

Članovi novoformiranog Savjeta, čiji je predsjednik Tadić, su i premijer Mirko Cvetković, predsjednik Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, šef diplomatije Vuk Jeremić, kao i ministri dijaspore Srđan Srećković, prosvjete Žarko Obradović, kulture Nebojša Bradić, vjera Bogoljub Šijaković, finansija Diana Dragutinović.

Savjet čine i predsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine Bojan Pajtić i episkop zahumsko-hercegovački Grigorije, kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: