Snimao za YouTube
717

Splićanin za 24 minute vožnje motociklom "zaradio" 263 hiljade KM kazni

L. K.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Hrvatski mediji ovih dana pišu o Splićaninu Adrianu P. (19) koji je u nekoliko navrata privukao pažnju javnosti tako što je snimao vožnju motociklom po Splitu i objavljivao je na svom Instagramu i YouTube kanalu, kršeći pritom veliki broj saobraćajnih pravila.

U videu koji je uklonjen sa YouTubea, ali ga je moguće pregledati na portalu 24sata možete vidjeti mladića kako se na motociklu provlači između automobila, vozi brzinom većom od 200 kilometara na sat kroz tunel, prelazi preko duple pune linije...

Kao što i sam govori u Splitu, policija je za njegove prekršaje saznala onda kada je neko njegov video sa Instagrama prebacio na CD i odnio u policijsku stanicu. Na videu koji traje 24 minute gledatelji mogu pratiti njegov odlazak u policiju da plati kazne od skoro 5.000 kuna (1.312 KM). Dok vozi kroz Split, pravi više od 80 novih prekršaja koje je neko od gledatelja prebrojao i ponovo prijavio policiji.

Adrian je govorio za hrvatske medije, kazavši kako je video snimio prije dvije sedmice kada je kupio novu kameru i otišao da je testira na vožnji.

"Gdje god je riskantno, poštujem pravila, ali ne na legalan način, nego na onaj koji je u mojoj glavi. Nikad nisam imao saobraćajnu nesreću jer predviđam situacije, uvijek sam korak ispred drugih vozača", objasnio je između ostalog.

Rekao je i da već dvije godine snima svoje vožnje na ulici, a da tek od prošle godine ima vozačku dozvolu.

Otkako je objavio video od 24 minute, Adrian je uhapšen i oduzet mu je motocikl. Policija je u saopćenju za javnost objasnila kako je mladić prekršio veliki broj pravila u saobraćaju te kako je zbog sumnje da ne zna sigurno upravljati vozilom priveden. Bit će odveden i na poseban pregled kod ljekara, te će se ovisno o rezultatima poduzeti daljnje potrebne radnje.

Splićanin je naposljetku izjavio da je shvatio kakvu je grešku napravio te da će nastaviti voziti, ali da će to ubuduće biti van grada.