Oštećena vozila
7

Specijalci na zagrebačkim ulicama nakon pucnjave: Svjedoci govore o rafalnoj paljbi

Klix.ba
Foto: Vijesti.hr
Foto: Vijesti.hr
Večeras oko 19 sati zagrebačka policija je primila više dojava građana o pucnjavi u naselju Vukomerec.

Pucnjava se dogodila u blizini osnovne škole, a prema prvim informacijama nema povrijeđenih. Nepoznati napadač je pucao po automobilima, piše Index.hr.

"Zaprimljeno je nekoliko dojava građana da se u Porečkoj ulici čuju pucnjevi. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici te je zasad utvrđeno da je nepoznati počinitelj pucanjem iz vatrenog oružja oštetio nekoliko automobila i kuću, a povrijeđenih osoba nema", saopćila je policija.

U službene prostorije je dovedena jedna osoba, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

"Vidjela sam Hitnu i čula rafale, auti su kao švicarski sir, a djeca su bila zabarikadirana u školi", rekla je za Vijesti.hr svjedokinja.

"Ta je porodica malo problematična. Došlo je do rafalne paljbe između iste porodice, stvorili su se klanovi tu - sukobila su se dva sina istog preminulog oca. Vidjeli smo Hitnu, klincima su u školi rekli profesori da su dvije osobe propucane. Njih su onda kroz stražnji izlaz puštali van, nakon što je stigla policija. Sada su rotirke tu, barikada je postavljena. Mislim da su svi klinci napustili školu, roditelji su su došli po njih. Koliko čujem, sukobljeni muškarci su htjeli pucati i po policiji", kaže svjedokinja.

Jedna osoba je iz automobila zapucala pištoljem po balkonu, a onda je druga strana uzvratila pucnjavu kalašnjikovima po naselju, autima, školi, saznaje se od susjeda.