{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snježna oluja blokirala Istru

S
19.12.2009. u 14:03
0
2
Snježna oluja blokirala Istru
0
Snježna oluja blokirala Istru
Foto: Jutarnji list
Gotovo cijela Hrvatska osvanula je pod snježnim pokrivačem koji izaziva brojne poteškoće u saobraćaju, dok je Istra blokirana snijegom, koji je u Puli visok 15, u Poreču sedam, a u Pazinu tri centimetra.
Obilan snijeg u ranim jutarnjim časovima izazvao je probleme u saobraćaju i snabdijevanju, a zimske službe, iako su na terenu, ne stižu da normalizuju stanje na putevima i gradskim ulicama.

Dio okoline Medulina ostao je bez struje, a vatrogasci, te radnici Istarskih cesta i grada Pule od 4.00 časa uklanjaju srušena stabla i grane na Premanturskoj cesti, Verudi i Šijani, prenijeli su hrvatski mediji.

Prema informacijama pulske Hitne pomoći, za sada nema povrijeđenih.

Saobraćaj za teretne vozila iznad 7,5 tona zabranjen je na području Pule i Pazina, a u cijeloj Istri za teška teretna vozila.

Hrvatski Hidro-meteorološki zavod je saopštio da snijeg pada u kopnenim predjelima i na sjevernom Jadranu Hrvatske, te u Lici i Gorskom kotaru, kao i u Dalmaciji, dok je u Zagrebu snježna mećava.

Najviša dnevna temperatura biće od minus devet do minus četiri u unutrašnjosti Dalmacije, na sjevernom Jadranu od minus dva do četiri, a na srednjem i južnom između pet i 10 stepeni Celzijusa.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autoputevima Rijeka - Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice, Rupa - Diračje, na Istarskom ipsilonu, te na putevima kroz Liku i Gorski kotar.

Bura i snijeg prekinuli su saobraćaj na putu između Senja i Karlobaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: