Objavljena karikatura
5

Snajper uperen u Vučića na još jednoj naslovnici u Srbiji, Stefanović se obrušio na medije

A. D.
Foto: Danas
Foto: Danas
U vikend izdanju lista Danas objavljena je karikatura predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojem je uperen snajper. Karikatura je motivisana fotografijom koja je na kraju povučena sa naslovne strane ovosedmičnog broja NIN-a.
Vučić je na svom Twitter nalogu povodom karikature objavljene u vikend izdanju lista Danas objavio: Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živjela Srbija!“

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je danas da su naslovna strana NIN-a i karikatura u listu Danas na kojima je u Vučića uperen snajper, "ozbiljna opomena“ i da to "u našem društvu ne bi smjelo biti dozvoljeno“.

Navodeći da je "monstruozna kampanja“ protiv Vučića počela "jako davno“, ministar je ocijenio da je ono što Danas i NIN objavljuju "čist kontinuitet medijske, uređivačke politike Milovana Brkića i tabloida“.

Vučić je ranije prokomentarisao, na sebi svojstven način, naslovnu stranu nedjeljnika NIN na kojem je jedan snajper uperen u njega. Vučić je rekao da se našao na meti jer ne dozvoljava da ga ucjenjuju.