Regija
5

Služba za poslove sa strancima čeka reakciju MUP-a Srbije, Nebojša Rojko ostaje pod nadzorom

Piše: N. N.
Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH, potvrdio je za Klix.ba da se Nebojša Rojko, koji se može dovesti u vezu sa ubistvom pjevačice Jelene Marjanović, nalazi u prostorijama ove agencije u Brčko distriktu.

Ujić pojašnjava da je Policija Brčko distrikta Rojka predala sinoć Službi za poslove sa strancima.

"On je stavljen pod nadzor u našim prostorijama, ali se ne može reći da je u pritvoru. Mi sad provjeravamo da li postoji raspisana potjernica za njim, odnosno mi čekamo reakciju MUP-a Srbije", kaže Ujić.

Ako potjernica bude raspisana i Srbija zatraži njegovo izručenje Rojko će biti prebačen u ekstradicioni pritvor gdje će sačekati konačnu odluku nadležnih institucija BiH o izručenju Srbiji.

Ujić je potvrdio za Klix.ba da, prema njihovim informacijama, Rojko nema državljanstvo BiH te da ne bi trebalo biti prepreka za njegovo izručenje.

Podsjećamo, Jelena Marjanović je nestala prije sedam dana, da bi njeno tijelo u nedjelju pronašla policija nedaleko od mjesta Borča, kod Beograda. Konstatovano je da je Jelena ubijena, a nedaleko od tijela pronađeni su i njeni lični predmeti.