{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Slovenija: Velenje odsječeno od svijeta

S
5.11.2012. u 21:19
2
42
Slovenija: Velenje odsječeno od svijeta
2
Slovenija: Velenje odsječeno od svijeta
Foto: Vecer.com
Grad Velenje u Sloveniji odsječen je od svijeta zbog izlivanja rijeke Savinja koja je poplavila 400 kuća, dok je u Gorenjskoj hiljade domaćinstava bez struje.
Za saobraćaj je zatvoreno skoro pola od svih puteva u Sloveniji, dok su u primorskom i centralnom dijelu zbog kiše i pražnjenja akumulacija iz hidrocentrala u Austriji proglašene "crvena" i "žuta uzbuna".

U primorskom dijelu su posebno ugrožena područja oko rijeka Vipave, Soče, Reke, Kupe, rijeka u Goriškim Brdima, kao i u slovenačkoj Istri.

Poplave su i u Gorenjskoj, centralnoj Sloveniji i Podravini, gdje prijete Sava Bohinjka, Sava i Sora sa pritokama, kao i Gradaščica i Kamniška Bistrica s pritokama.

Na slovenačkoj obali meteorolozi upozoravaju na porast plime koja rušilačkom snagom može da ugrozi područja uz obalu.Plavni talas je došao iz Austrije, gdje je usljed pražnjenja prepunih akumulacija iz hidrocentrala u Sloveniju propuštena velika količina vode.

U pripravnosti su i centri civilne zaštite, vatrogasci i vojska, a očekuje se da će vodeni talas narednih dana stići i u Hrvatsku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: