|

Slovenija mobilizirala rezervni sastav policije

Slovenija mobilizirala rezervni sastav policije
14
F
FENA
7.8.2019. u 21:01
37
komentara
14

dijeljenja
Slovenija mobilizirala rezervni sastav policije Ilustracija: Shutterstock
Slovenska vlada u srijedu je mobilizirala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebali nadomjestiti policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priljeva migranata i pojačanog prometa u turističkoj sezoni.
Očekuje se da će se potreba kontrole sigurnosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i opseg zadaća policije na više područja njena rada, priopćila je vlada.

Donesena je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažiraju pripadnici pomoćne policije iako je u pravilu zakonsko ograničenje njihova angažiranja 30 dana u jednoj godini.

U vladi navode da se opseg zadaća policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na lani i zbog prometne sigurnosti koja se ove godine pogoršala.

Do 17. juna na slovenskim je cestama poginulo 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

Direktorice slovenske policije Tatjana Bobnar kazala je prošle sedmice, prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika, da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policija trebala 700 novih djelatnika, prenosi Hina.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...