{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenci uočili da Mađarska postavlja ogradu na granici

F
24.9.2015. u 19:57
9
40
Slovenci uočili da Mađarska postavlja ogradu na granici
9
Slovenci uočili da Mađarska postavlja ogradu na granici
Foto: Arhiv/EPA
Državni sekretar u slovenskom ministarstvu unutrašnjih poslova Boštjan Šefic rekao je u četvrtak kako je uočeno da je Mađarska postavila ogradu na dijelu granice sa Slovenijom koja o tome nije bila unaprijed obaviještena.
"Noću smo prvi put primijetili aktivnosti na granici s Mađarskom. Dopremili su žicu i sličan materijal, o čemu nas susjedna država nije obavijestila", potvrdio je Šefic u parlamentu raniju novinarsku informaciju.

Trenutno promet između Slovenije i Mađarske odvija se normalno, a Mađarska je kasnije obavijestila Ljubljanu o svojim potezima, o čemu je obaviješteno ministarstvo vanjskih poslova koje će kasnije i reagirati, kazao je Šefic.

Televizijska stanica A-kanal javila je kako je Mađarska u četvrtak ujutro započela pripreme za postavljanje fizičke prepreke i na granici sa Slovenijom, nakon što je već postavila ogradu prema Srbiji, te dijelom prema Hrvatskoj.

A-kanal je javio da su pripreme za postavljanje bodljikave žičane ograde na mađarskoj strani počele kod naselja Pince, te da je uočeno postavljanje zapreka i čeličnih vrata kod cestovnog graničnog prijelaza Dolga Vas, gdje se odvija većina teretnog prometa iz istočne Europe i Ukrajine, te Rusije preko Mađarske i Slovenije, dalje prema Italiji, Španjolskoj i Francuskoj.

Slovenija je prije sedam dana s Mađarskom privremeno suspendirala schengenski režim bez granične kontrole, bojeći se da bi veći valovi izbjeglica umjesto direktno u Austriju iz Mađarske mogli preko Slovenije odabrati alternativu rutu prema sjevernoj Europi, što se do sada nije ostvarilo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: