Nesporazum zbog 'jednog slova'
0

Slovaci pogrešno čuli i mislili da carinik traži oralni seks

Sarajevo-x.com
Seks skandal na Graničnom prelazu Plovanija zapravo je bizaran nesporazum zbog kojeg je ozbiljno poljuljan ugled hrvatskih državnih službenika. Naime, carinik je postavio pitanje: "A, kod cura?". Slovaci su čuli "kocura" što na njihovom jeziku znači penis i zaključili da carinik traži od Slovakinje da ga seksualno zadovolji.

Da zaista nije bilo prisiljavanja na oralni seks postalo je jasno nakon što su četvero mladih Slovaka dali iskaz u Policijskoj postaji Poreč, objavio je Jutarnji.hr.

Slučaj su rasvijetlili slovački policajci, koji su prevodili. Jednom od njih je sinulo kada je mladi Slovak rekao da su ih hrvatski granični policajci pitali "ima li droge kod cura". U slovačkom slangu riječ "kocura" je vulgarni izraz za penis, što je u kombinaciji s neverbalnom ekspresijom hrvatskog graničara dovelo do utiska da je on od djevojaka tražio oralni seks.

"Granični policajac posumnjao je da bi jedan mladić iz automobila mogao biti konzument droga. To je takozvani halo efekt izazvan mladićevim izgledom. Izdvojili su automobil i započeli pretragu. Mladiće su pitali imaju li kod sebe drogu. oni su odgovorili da nemaju, a onda je došlo do tog kobnog "a kod cura?". Policajac je pritom pokazivao rukom prema preponama djevojaka, jer praksa pokazuje da žene drogu krijumčare često baš u spolnim organima. Mladić je to djevojkama preveo onako kako je shvatio. Kasnije je ona to telefonom javila svojoj majci u Slovačku, a ona je pak o svemu izvijestila hrvatsku ambasadu u Bratislavi", objasili su u PP Poreč, objavio je Jutarnji.