Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Molim vas prvo se informisite pa pricajte i onda tek nakon dobrog razmisljanja dajte misljenje. Djeca sa autizmom/asperger sindromom poteskoca Pohadjaju redovnu nastavu a ne specijalnu nije to nikakva retardacija nego su malo drugaciji! Raspitajte se koliko je u nasim skoloma djece tako izbaceno ili prebaceno u drugu skolu!
A Tito nam nije valjao. Vidi sada kako nam ovi veliki vjernici i zastupnici morala i cega sve ne djecu unistavaju!!! Neka vas stignu suze ovog malog djecaka samo vam to mogu pozeljeti!!! Pile malo...
Duša mala :(
@ za sve one koji misle da je do roditelja I da treba ici tzv specijalnu skolu : https://www.klix.ba/magazin/zanimljivosti/djecak-velikog-srca-prvog-dana-skole-sprijateljio-se-s-autisticnim-djecakom/190830010 Informisite se pa pricajte ne stvarajte pometnju pa poslije “nisam znao” , ako ne znas cuti!
Kakve mi to pedagoge imamo koji pricaju o inkluziji a ne pokazuju podatke koliko su djece istjerali iz skole! Danas je jako malo pedagoga, nije dovoljno zavrsiti pedagosku jer ako to ne radite kako treba djaba vam diploma kao da ste je kupili. Skolski sistem trazi i tezi osrednjem kad se bolje pogleda i analizira pa se ne treba cuditi zasto ne idemo naprijed. Naprijed se moze samo sa naprednima nikako sa osrednjima!
Predvodnici europskih vrijednosti
@REHA1921 ne valja ti samo ovaj broj ostalo je je super napisano! @beha2 pametniji si kad cutis! Nemojte misliti da kod nas nema slicnih slucajeva, nego nisu medijski popraceni. Danasnji mediji su gotovo svi zuta stampa, bombastican naslov iza kojeg je tekst koji jedva da ima ilakvu poveznicu sa naslovom. Pricajte o ovome pa ce se problemi rjesavati. Ta djeca sa autizmom su u velikome broju nadprosjecno inteligentna i nisu oni krivi sto nam ne valja skolski sistem u cijeloj bivsoj YU.
Nazalost, ima tu i do roditelja koji uporno odbijaju da prihvate da njihovo dijete ne moze ici u regularnu nego u tzv specijalnu skolu. Mada to nije nikakav izgovor drustvu da se posveti paznja djeci sa posebnim potrebama.
dok se politicari bave pederima i podrzavaju takve djeca nam placu oko skola ebem vam familiju politicatsku gamadi jedna
serem se na ovu drzavu,ali bas iskreno iz srca to mislim FUJ
Ovakva situacija je ista i u Sarajevu, ako ne i mnogo lošija. Non stop govore o izdvojenom novcu za djecu koja trebaju asistente, ali više od godinu dana nisu se makili sa mijesta povukli su i one koji su radili kao asistenti. S R A M O T A V E L I K A !
Ajmo ovi iz LGBTIQ populacije protesti za ovo...gdje su prava za ovu djecu?????
Sramota !!! Za ovu situaciju je kriv direktor skole ...Ali greske se desavaju tako da nije to toliko strasno kao sto izgleda.Sve se da popraviti i ispraviti !!!
Gdje je povorka za ovo, gdje su branioci ljudskih prava ili se boriti za ovo nije dovoljno kul?
Tužno :(