Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Licno nisam nesto veliki ljubitelj sandzaklija jer su malo vise zadrti i tvrdoglavi. Nije cudno sto u tom dijelu sve vise vehabija nalaze perfektan prostor za razmnozavanje. Sa druge strane, kada zivis okruzen mrznjom, kada te neko konstantno provocira i ponizava, imas dva izbora....popustis i nestanes ili stisnes zube, ujedinis se i boris se za svoja prava. Ovo za bosance muslimane nije bio toliki problem jer smo bili vecina, i naravno u tim slucajevima srbi i hrvati nisu imali izbora nego da se oni nama prilagode i da prihvate cinjenicu da nema mjesta za njihov nacionalizam vec moramo da zivimo zajedno. Sta god ispadne od ovoga ja ih podrzavam, i mislim da ih svaki bosanski musliman treba da podrzi. Suzivot moze samo uz uzajamno postovanje i respekt a od veceg dijela srba to nema sanse. Njima je draze podrzavati genocidnu tvorevinu i sanjati o velikoj srbiji, a istog tog srbina iz bosne jos uvijek zovu bosancem, da zna da je drugaciji :)
Raska oblast ...
kradu nas
Dobar intervju, Skrijelj govori o karakteristicnim problemima bosnjacke sadasnjosti, i istorijskim cinjenicama, kao uslovima, u kojima su oni nastajali. Informacija o zapostavljanju realizacije plana¨Koridor¨11,mozda i nije toliko neocekivana, koliko je obeshrabrujuca .
Kaze covjek : \'Mora se stati nakraj podjelama i težiti sekularnom društvu. Ne dozvoliti da nas tzv. vjerske vođe svojom bahatošću i trijumfalizmom ne svedu na vjersku skupinu.\' Trebao je to neko objasiti truhlom Al.iji i Ce.ricu prije 20 godina. Sada je kasno,Bosnjaci su na nepovratnom putu ka evropskim Palestincima.
ne znam ko je doticni gospodin, ali vec na pocetku izlaganja donosi totalne neistine....Koridor 11, kako ga on zove autoput preko Sandzaka, je ustvari put Horgos- Beograd-Cacak i onda od Cacka ide krak preko Pesterske visoravni za Jadran, znaci on se ne gradi zbog Sandzaka vec prioritetno zbog Cacka, POzege i sl. i taj put ce biti izgradjen u rekordnom roku, jer je sva dokumentacija vec pripremljena....Ovo sto ovaj gospodin prica nije nista nego sitno politikanstvo namenjeno za Bosnjacku javnost....inace Srbiji je prioritet koridor 10, koji ide od bugarske granice do Nisa, ubiranjem putarine sa ovog koridora puno lakse ce se izgraditi ne samo koridor 11, nego i tzv.Moravski koridor koji ce povezati ta dva koridora, tj.Cacak i krusevac...ali dobro, trla baba lan da joj prodje dan....