Regija
0

Severina, Emir Hadžihafizbegović i Miroslav Ilić ''zapalili'' Rujanfest u Zagrebu

Anadolija
Zagrebački Rujanfest najveća je jesenska manifestacija koja se već šesti put održava po uzoru na njemački Oktoberfest.

Kako javlja dopisnik Anadolu Agency (AA), festival je to domaće muzike, hrane i 85 vrsta piva iz raznih zemalja, a gostuju i brojni izvođači iz regije.

Ove godine festival traje od 13. do 22. rseptembra.

West pozornicu sinoć je otvorila sarajevska rock grupa ''Crvena jabuka'', a najljepše dalmatinske pjesme zapjevala je jedna od najtraženijih hrvatskih klapa Rišpet.

Severina je kao najveća regionalna glazbena diva na ovogodišnjem izdanju Rujanfesta rasplesala više od 45.000 ljudi koji su prvog dana posjetili veliki gastro – zabavni grad.

Na nekoliko pozornica nastupaju izvođači za sve glazbene ukuse: rock, pop, elektronička glazba i tamburaši.

U tematskim šatorima posjetitelji mogu kušati slavonske delicije u ''Slavonskoj kući'', tu su još i ''Dalmatinska kuća'', ''Sarajevska kuća'', ''Kuća dobre hrane'' i ''Zagorska hiža'', a nudi se više vrsta piva iz Hrvatske, Belgije, Češke, Austrije i Njemačke.

Bh. glumac Emir Hadžihafisbegović napravio je nezapamćenu feštu u ''Sarajevskoj kući'' u kojoj se tražilo mjesto više.

U subotu, drugu večer Rujanfesta, nastupili su Željko Samardžić i Miroslav Ilić, a narednih dana posjetitelje će zabavljati Miroslav Škoro, 'Zabranjeno pušenje'', Halid Bešlić, Mladen Grdović, ''Opća opasnost'', ''Magazin'' i brojni drugi izvođači.

Tu je i veliki lunapark za najmlađe posjetitelje i one koji vole adrenalinsko uzbuđenje.

Rujanfest održava se već drugu godinu kod trgovačkog centra Westgate u Zaprešiću, a iz Zagreba je s nekoliko mjesta organiziran besplatan javni prijevoz za posjetitelje festivala, kao i povratak u grad.

Ulaz na festival svakog dana do 19 sati besplatan je za sve posjetitelje, a nakon 19 sati naplaćuje se 20 kuna, s tim da djeca do 12 godina ne moraju plaćati ulaznicu.

U pet godina svog postojanja, festival je ugostio više od 300.000 posjetitelja.