Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
siptari i nisu bas normalni....zamisli idu krasti sumu u drugu drzavu i jos nose automatsko oruzje :))))))))))))))
Pa vidis da prenose iz srpskih izvora,tj.srpsku stranu istine.Balvane jedan
benito sad se fino odloguj da se ne sramotis ahihihihihihihihihihihhihiiiii
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ne sjecite mi bagrenje.......jer sve cu da vas polomim
nemoj djoleta petljati sa kosovom...
sto?....pa dole je ovu pjesmu i napiso zbog kosova...covjek vidovit :)
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
steta, samo ranjeni...
sramota, 4 ranjena od mogucih 6, a svi naoruzani, nose puske a ne znaju gadjati, pod hitno upis u streljastvo..
..... sad ću da te karam!-reče bata životinja http://www.youtube.com/watch?v=ZEB3JG4T72Q
Sve do 1912 godine Albanci su cinili apsolutnu vecinu u slijedecim mjestima: Kursumlija,Leskovac,Prokuplje,Toplice.Medvedja,Presevo,Bujanovac,sva sela u okolini Nisa,i jos mnogih sela. .od 1912-1945 je protjerano,, samo iz tog podrucja ne racunajuci Kosovo i danasnju Makedoniju,,oko 200.000 Albanaca u Tursku od strane srpskih zlocinaca. Danas u Turskoj ima oko 5 miliona potomaka tih protjranih Albanaca. .Ko je sad tu veci kradljivac,lopov i zlocinac lako je zakljuciti?!
Neki od poznatijih tih pozomaka su: Hakan Sukur,Ali Sami Yen(Sami Frasheri,osnivac Galatasaraya ) Mustafa Kemal Ataturk,Mehmet Âkif Ersoy(autor turske himne). .itd itd itd. .Tokom turskih osvajanja,Albanci tada krscani su pruzili najjaci otpor od svih drugih naroda Turcima,stoga nakon 20-godisnjag odolijevanja pod vodstvom Gjerga Kastriotija najveceg vojskovodje kojeg je Balkan zapamtio,i koji ima svoju ulice u dosta gradova sirom evrope,(od turaka nazvanog Skenderbeg,po Aleksandru Velikom,koji je od strane pape nazvan Athleta Christi zbog svojih ratnih zasluga).
Zbog tog najveceg otpora,Turci su zeljeli Albance uciniti muslimanima,vise od svih drugih,i vrsiti najvece represije,ubistva. .itd.te danas imamo vecinu Albanaca muslimana,dok ih je oko 20% krscani i danas.Osmansko carstvo je podijelilo Albance po religijskoj osnovi,te su npr u Grckom ratu protiv nezavisnosti najjaci borci bili Arvaniti(Albanci-ortodoxi starosjedioci Atike,Atine,Epirusa u Grckoj)(nadjite na wikipediji,ako vas zanima.). koji su usli u bratoubilacki rat sa mnogim Albancima u Turskim redovima. .Kako god,puno toga se ne zna o Albancima ovdje zbog jake srpske propagande,ali Albanci su najstariji narod u ovom dijelu Evrope,a njihov jezik cak stariji i od Hellenskog,i imaju bogatiju historiju od vecine ovdasnjih drzava,pogotovo od Srbije
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Albanci uistinu odudaraju od drugih naroda na balkanu po ponasanju, ali to nije njihova krivica. Gotovo citavo stoljece su zivili u rezimima gdje su bili gradjani treceg reda, bio im je prakticno zabranjen pristup obrazovanju, jezik zabranjen, bili su institucionalno diskriminirani, nisu imali pristup normalnim poslovima i td. Takva nepravda obicno dovede do primitivnosti, nasilja, kriminala, i sl. Naime Kosovo sa preko 2 miliona stanovnika je dobilo univerzitet tek krajem 80tih, dok je recimo Crna Gora sa 500.000 stanovnika tad vec imala 2, Kosovo je imalo najvecu stopu nezaposlenosti u Jugoslaviji dok je Srpska manjina tamo bila gotovo 100% zaposlena, apsolutno sve rukovodece funkcije na Kosovu su obnasali lokalni Srbi, Albanksi jezik je vecim djelom bio zabranjen, Albanksi studenti na drugim univerzitetima diskriminirani, i td. Sta se moze ocekivati od naroda koji zivi u takvoj nepravdi???
Pardon Univerzitet u Pristini je osnovan 70tih..
i tim albancima kako ti kazes,primitivnim,kriminalnim i nasilnim...koji su preskocili sve to obrazovanje odjednom das internet i drzavu....cirkusa ahihihihihihihihihihhihihihhiiii
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
ne znam bas sto, ali meni tako draga ova vijest...
Ko da su nadrealisti skeč snimali hahahahahahahah
Otisli u drugu drzavu da kradu sumu, i to u drzavu koja ih ne mirise nesto posebno, i jos nose automatske puske i pucaju na policiju drzave u koju su upali...Jbga zandarmerci verovatno pazili da ih ne pobiju sve, ko zna kako bi izokrenuli pricu siptari posle.
Ovi četnici pravo dobro obučeni
Mislite u akciji Zandarmerije pod kodnim nazivom "Nedamo nase sume" sest Albanaca ranjeno u sukobu sa srbijanskom Zandarmerijom.Em u tudju sumu em sa automatskim naoruzanjem.
Kako javlja RTV Srb! E sad vjerujem da je bilo tako!
procitaj citav clanak konjusaru.
Nije samo RTS prenijela vijest, nego i HRT i nase pojedine radio stanice!
Odani ste svome klubu ali za pare, kad vas neko dira vi zovete žandare! Oooo, vi ste stoka, ruglo grada i Srbije! Zato vi ni jednu svoju pesmu nemate, već kradete tuđe pesme, a i stihove! Oooo, vi ste stoka, ruglo grada i Srbije!
CCCcccccccc ne znam sta bih rekao na ovo.