Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obračun sa Hamdijom Pozdercem počinje 1983. Vojislav Šešelj priznaje da je inicirao hajku na Pozderca upravo te godine, jer je prema njegovim riječima Pozderac bio muslimanski nacionalista. Ono što se postavlja kao pitanje je kako to da je Šešelju i njegovim mentorima iz Beograda, smetao muslimanski nacionalizam Hamdije Pozderca, a u isto vrijeme mu nije smetao nacionalizam "muslimanskih intelektualaca" na čelu sa Alijom Izetbegovićem, uhapšenih 1983., čiju "Islamsku deklaraciju" Šešelj štampa u svojoj izdavačkoj kući, a potom inicira potpisivanje "Peticije" da se muslimanski intelektualci puste iz zatvora. Imate samo jedan mogući odgovor: ako je, a jeste, Šešelj bio glasnogovornik velikorspke politike, sa idejom stvaranja Velike Srbije, Pozderac i komunistička politika im je u tome bila smetnja, Izetbegović i politika "muslimanskih intelektualaca" - ne.
I Seselja i ove iz Tribunala treba malo poslati na neuropsihijatriju.
Samo čekam njegovo izjašnjavanje, on uvijek cirkus od svega pravi... Nit ga volim nit ga podržavam, ali uvijek se njegovim budalaštinama upišam od smijeha.
srbi ......smrde...!
On je ustvari rekao: "U četvVtak će mi doći sVužbenik TVibunava, a tekst ću dati novinaVima na konfeVenciji za štampu u četvVVtak u 12 sati"
...ŽaVbeno vijeće Haškog tVibunaVa!
Koji je to debilcina, a tek oni koji su ga pustili iz zatvora!...FUJ