|

Šešelj: Radikali od proljeća mitinzima ruše vlast u Srbiji

Šešelj: Radikali od proljeća mitinzima ruše vlast u Srbiji
25
F
FENA
25.1.2015. u 10:52
85
komentara
25

dijeljenja
Šešelj: Radikali od proljeća mitinzima ruše vlast u Srbiji Foto: AFP
Haški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je u subotu na stranačkom skupu u Čačku da će radikali od proljeća započeti proteste protiv srbijanske vlasti.
“Čekamo proljeće, da gora zazeleni i počinjemo s mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima pa očekujemo izbore do kraja godine”, rekao je Šešelj sinoć na tribini radikala u Čačku.

Po Šešeljevoj ocjeni, predsjedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću je “istekao rok trajanja”, što se “vidi iz istupa zapadnih diplomata i pisanja inozemnih medija”.

“(Nikolić i Vučić) Trpe pritiske glede zaokruženja nezavisnosti Kosova i Metohije, a kad se to završi - bit će pušteni niz vodu”, rekao je Šešelj.

Kako je s tog skupa izvijestila agencija Tanjug, Šešelj je kritizirao ekonomsku politiku Vučićeve vlade, ocijenivši je “gorom od svih prijašnjih, što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede”.

Šešelj je ponudio saradnju “patriotskim strankama” i poslijeizborne koalicije sa svima onima “koji se protive ulasku Srbije u Evropsku uniju”, naglasivši opredijeljenost radikala za jačanje veza s Rusijom.

“Budućnost Srbije je u čvršćim vezama s Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i obrambenog sistema s tom zemljom”, naglasio je Šešelj.

Naglasivši da se, nakon privremenog puštanja na slobodu, neće dobrovoljno vraćati u Hag, Šešelj je suđenje po optužbi za ratne zločine protiv njega pred ICTY-em nazvao “ispolitiziranim postupkom”, ocijenivši da taj sud ima “antisrpski karakter” i presude koje su “političke, procesno manjkave i s mnogo pogrešaka”.
Prijavi grešku


Komentari (85)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...