|

Šešelj na aerodromu u Beogradu dočekan bakljadom i uzvicima "Vojo, Srbine"

Šešelj na aerodromu u Beogradu dočekan bakljadom i uzvicima "Vojo, Srbine"
142
Piše: E.S.H.
12.11.2014. u 13:10
446
komentara
142

dijeljenja
1/7
2/7 Foto: AFP
3/7 Foto: AFP
4/7 Foto: AFP
5/7 Foto: SRNA
6/7
7/7
Vojislav Šešelj je stigao avionom iz Amsterdama na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 13:00 sati.
Šešelj je pušten iz Sheveningena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Podsjećamo, Haški tribunal je potvrdio da je optuženi Vojislav Šešelj privremeno oslobođen iz sudskog pritvora i da je napustio teritoriju Holandije.

Na beogradskom aerodromu se nalazi veliki broj poštovalaca lika i djela Vojislava Šešelja. Mogu se vidjeti parole, zastave sa Šešeljevim likom, a mnogi psuju aktuelnu vlast i pjevaju četničke pjesme.

Na aerodromu uzvikuju "Srbine Vojo", a Šešelj je izašao iz aviona i dočekan je uzvicima i aplauzom.

"Radujem se povratku, odmah se vraćam politici, imam dvije metastaze, ali to nije tako strašno", kazao je Šešelj u avionu pri povratku u Beograd. Očekuje se da će se Šešelj tokom dana obratiti novinarima u sjedištu Srpske radikalne stanke.


Šešelj se 23. februara 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu pod optužnicom za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja od 1991. do 1993. godine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Od tada se nalazi u Pritvorskoj jedinici u Haagu, a njegov predmet je i dalje u pretresnom postupku, koji je počeo 2007. godine. Završne riječi na suđenju Šešelju u Haškom tribunalu iznesene su u martu 2012. godine, a presuda do danas nije donesena.
Prijavi grešku


Komentari (446)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...