Regija
0

Šešelj kandidirao suprugu Jadranku za predsjednicu Srbije

FENA
Jadranka Šešelj
Jadranka Šešelj
Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, odlučio je u četvrtak uvečer da u kandidata stranke za predsjednika Srbije promovira svoju suprugu Jadranku Šešelj, saznaje "Blic".

Haški optuženik je svoju odluku već saopćio stranačkim organima SRS-a. Očekuje se da će ovaj potez u najskorijoj budućnosti - možda već danas - biti ozvaničen i da će Jadranka Šešelj biti javno predstavljena kao kandidat SRS-a.

Radikali su poslije najave da će za 6. maj biti raspisani i predsjednički izbori saopćili da će njihov kandidat biti potpredsjednik stranke Aleksandar Martinović, ali je Šešelj u međuvremenu promijenio odluku.

Ovaj potez haškog pritvorenika Šešelja će iznenaditi mnoge, pogotovo jer je njegova žena Jadranka nedavno izjavila da nikada nije bila uključena u kampanju SRS-a, "pa ni sada".

"Nemam ja šta da pričam o tome. Nisam ni mislila da bi trebalo. Da sam htjela, vjerujem da Vojislav ne bi imao ništa protiv. Možda bi mu se i dopalo. Možda bih pridobijala neke jeftine poene, a to nikako nisam htjela. Nije to u stranci naslijeđe. Dovoljno sam bila angažirana u porodici", izjavila je Jadranka Šešelj.

Za očekivati je da bi kandidiranje Jadranke Šešelj moglo dovesti do prelijevanja određenog broja glasova u onom dijelu biračkog tijela koje se odlučuje između predsjedničkih kandidata SRS-a, SNS-a (Tomislav Nikolić) i DSS-a (Vojislav Koštunica).