Mještani otkrili događaje
284

Selo u Srbiji postalo poznato po javnoj kući koja se nalazi pored škole i crkve

N. V.
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Nakon što je uhapšen vlasnik kluba "Nina sa prenoćištem", koji se nalazi u selu kod Smedereva, mnogi su prvi put čuli za taj bordel. Ono što ga čini posebno neobičnim je to što se nalazi tik uz školu i crkvu.

Ljubiša Vasić, poznat po nadimku "Prva frizura Srbije" i konobar J.J. (62) uhapšeni su u aprilu u Vasićevoj kafani koja se nalazi u Mihajlovcu kod Smedereva zbog trgovine ljudima. Policija mu je upala u lokal baš u trenutku kada su se u tajnim sobama dešavale orgije.

MUP Srbije je tada objavio izvještaj, kazali su da su u prostorijama pronašli djevojke koje su se bavile prostitucijom. Preciznije, u tom momentu su u objektu bile tri djevojke sa dvojicom klijenata.

Ljubiša Vasić
Ljubiša Vasić

Šokirani nonšalantnim činjenjem krivičnih djela, građani Srbije su se zainteresovali za ovaj slučaj, a ekipa Telegrafa je posjetila selo i poznati bordel koji je godinama radio, a sada je napušten.

Nalazi se odmah pored glavne prometne ulice, prekoputa osnovne škole i crkve. Čini se da je svako iz kojeg god pravca da je dolazio, mogao tu da svrati i lako se provede. U razgovoru sa mještanima sela, novinari su saznali šta se sve moglo vidjeti ovdje u godinama unazad te na koji način je Vasić radio i sprovodio djevojke.

Dvojica mještana su kazali da su svi u selu oduvijek znali čemu služi objekat, ali da niko uglavnom tamo nije išao.

"Bučno nikada nije bilo uveče, kada je objekat radio. Cijeli taj njegov bordel je bio zabarikadiran, unutra postoje podrumi", rekao je jedan od njih.

Drugi mještanin je pojasnio kako su djevojke redovno bile dovožene u ovaj objekat, da je uglavnom riječ o izrazito mladim djevojkama i da je stalno dovozio nove djevojke, a stare prodavao.

"On je svoju karijeru počeo sa mladim djevojkama. On je tu djecu dovodio i odvodio i on je njih preprodavao. Dovedu ih taksi vozilima tu (u bordel) i onda ih razvoze svuda. Tako da te djevojke nisu ni znale gdje idu. Ucjenjivali su ih. Bilo je curica iz Ukrajine, Moldavije, Belorusije…", priča on.

Osim u bordel, djevojke su prema njegovim riječima, bile smještene i u kući koja se nalazi pored, odakle ih je često viđao kako vire kroz prozor.

"To su bile lijepe devojke, mala djeca, one dođu dvije-tri noći i nestanu, pa onda nova tura djevojaka i sve tako u krug", kazao je.

Oni navode i da je ranije znalo biti obračuna i ranjavanja, međutim da se posljednjih godina nisu dešavale takve stvari. Jednu od pucnjava je i opisao kazavši da ni pop nije smio izaći iz crkve.